FeyyazAdatepe
Misafir Editör
İnşaat yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaz aylarında uygulanan yasakların tümüne denilmektedir. Bu uygulamanın yapılmasının amacı ise turizm sektörünün olumsuz şekilde etkilenmemesi ve aynı zamanda gelen yabancı turistlerin bu durumlardan etkilenmesi adına yapılan bir uygulamadır.
İnşaat yasağının kapsamı nedir?
İnşaat sektörü kapsamı alanı denildiği zaman bu uygulamanın tüm yurt çapında yasaklanması anlamına gelmemektedir. Sadece belirli bir bölgeye ait olan bir uygulama niteliği taşımaktadır. Yani yakın çevrelerde konaklama yapılan inşaatlarda uygun görülen mahalle ya da sokaklarda uygulanmaktadır. İnşaat yasağının kapsamı turistlik bölgelerde gürültüleri, çirkin görünümü, çevre kirletme gibi yoğun illerde yapılan inşaat faaliyetlerinin, turizm sezonu zamanında bu gibi durumlar yasaklanmaktadır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
İnşaat yasakları daha çok kıyı bölgelerinde uygulanır. Çünkü turistler daha çok kıyı bölgelerini tatil amaçlı kullandıkları için inşaat yasaklanır. Yani Antalya, Muğla, Marmaris, Fethiye, Çeşme gibi yerlerde yasaklar uygulanır.
İnşaat yasakları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesiyle belirlenmektedir. Yani daha çok ilkbaharın son aylarının son günlerinde uygulanırken, sonbaharın ortalarında bu inşaat yasağı kalkar. Eğer bu genelgenin ardında inşaat yasağını çiğneyen kişi olursa 5442 sayılı kanun devreye girerek bu yasağı çiğneyen kişiler hakkında yasal işlem başlatılır. Esasen düşünüldüğü zaman inşaat yasaklarının belirli mevsimlerde uygulanması mantıklıdır. Çünkü Turizm sektörünün kazancının ülke ekonomisine olumlu yönde katkı sağlarken kişinin yapmış olduğu inşaat daha az kazanç sağlamaktadır.
Bununla beraber ülkemizi en iyi yönde sevdirmek ve yaşanılabilir bir ülke haline getirmek adına hem güzel reklam yapılmış olur hem de güzel bir kazanç sağlanmış olur. Bu yüzden turistlik alanlarda inşaat yapmak isteyen bireylerin bu tarihler arasında daha dikkatli davranmalı ve inşaat yapımını biraz daha ertelemelidir. Bu durum iç kesimler için de geçerlidir.