WhatsApp karalama saçmalığı

Faruk

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
8,725
Tepkime puanı
25
şu insanların paniği bıktırdı beni yok Whatsapp sözleşmesi yok bilgiler gg
Öncelikle bilgilerinize erişimi onaylayacağınız zaman mesajlarınıza erişecekler evet ama kim neden erişecek? Mark Zuckerberg durduk yere aha şu Mahmut sözleşmeyi uygulamış hemen mesajlarını okuyayım sjsjsj demeyecek. Whatsapp için yazılan yazılımlar mesajlarınızı kontrol edecek. En basit anlatımla bir arkadaşınıza "kanka şu mont nasıl, kanka mont almam lazım" dediğinizde yazılım bunu algılayacak ve sosyal medyada önünüze mont reklamları çıkacak. Zaten whatsapta bu sistem Bayadır var şimdi sözleşmeye dökülmüş oldu. Kart bilgilerinize vs. Erişmeyi istemesi de Whattsapp üzerinden alışveriş durumunda otomatik ödeme için kaydediliyor. Buna da örnek vereyim kart bilginizi her gün alışveriş için N11, gittigidiyor, getir, yemeksepeti vs ile paylaşıyorsunuz o zaman onlar da paranızı mı çalıyor

Yani kısacası kimse bilgilerinize erişmeyecek sadece reklam, alışveriş sistemi ve kolaylık İçin kullanacaklar. Youtuberlar vs. İse sırf tık almak için panik yaratma peşinde ve başarıyorlar.

Zaten kimlik bilgilerimiz 13-14 yaşındaki çocuğun bilgisayarındaki uygulamada bile mevcutken fazla kasmaya gerek yok bence.

WHATSAPPı sileceğim telegram bip vb alternatif Bi uygulamaya geçeceğim diyenlere de kötü bir haberim var hepsi istediği zaman zaten bilgilerinize ulaşabilir durumda.
 

Benzer konular

RoBiN

Forum Üyesi
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Bana kalırsa kişisel bilgilerimin sadece ben ve karşımda ki kişi tarafında kalması daha mantıklı.Daha önceden bunu illegal olarak yaptıkları için mahkemelik olan şirketin daha sonradan bunu sözleşmeyi dayatması mantıksız.Benim bilgilerimi 3.şahıslara satması da mantıksız.Telegram dediğimiz kuruluş serverlarda belli bir süreden siliyor mu mesajları bip bizim serverlarda tutuyor bilgileri,bana kalırsa bu konuda en iyisi Signal ki zaten açık kaynaklı bir uygulama ve gizliliğe diğer platformlardan daha fazla önem veren bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor (edward snowden,elon musk vs) kişilerin de Signal'i önermesi kayda değer bir durum olmalı.
 

Nutella

Harbi Üye
Bayan Üye
Özel Üye
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
9,432
Tepkime puanı
8
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray
Zaten kullanılan her uygulama, belirli bir sözleşme altında, bunların detaylarını biz bilmesek de..
Mesela Facebook veya Instagram'da onlarca paylaşım yapılıyor, dm ile mesajlaşılıyor. Onlar da takip altında, ama bunu söyleyen yok. :) Zaten direkt Facebook ile bağlantılı değil, Facebook şirketi.. Bunu da ayırt edelim de..
Ben valla kullanmaya devam edeceğim Whatsapp'ı. Bilgilere ulaşmak isteyen her türlü ulaşıyor zaten.
 

mekansiz

Forum Üyesi
Katılım
2 Mart 2021
Mesajlar
357
Tepkime puanı
0
Ben bu whattsap Kullanan arkadaşlara Seslenıyorum Herkes geçti telegrama :D yabancı devletlerin işi Gucu Yoktu Sizin sacmalık sohbetlerini izlesin:D onuda geçtim Madem böyle birşeyden korkuyorsunuz ozaman neden facebook instragram gibi şeyler kullanıyorsunuz Çunku aynı sözleşme Bunlardada Var biraz mantıklı olun derim bence ortaya atılan bir saçmalık bu kendinden şubesi olan zaten sosyal medya girmesin:D bakıyorum heryere vayy whatsap bilgilerimizi paylaşıyor ya arkadaşlar adamlar sizin bilğinizi ne yapsın turşusunumu kurucak işleri güçleri yok kaç milyon insanı izlicekler :D :ura::42::ura::kop::kop::hobaa::hobaa:
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş