Protez tırnak ve kalıcı oje uygulamaları zararlı mı?

delipetek

Harbi Üye
Bayan Üye
Özel Üye
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
3,452
Tepkime puanı
42
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray
62d3caab86b24a0e708904bc.jpg

Özellikle deforme olmuş tırnaklara yapılan uygulamaların tırnağa daha çok zarar verdiğini söyleyen Podolog Zehra Albayrak; “Jel, akrilik takma protez tırnaklar, kalıcı ojeler günümüzde pek çok kadın tarafından da tercih ediliyor. Çok da güzel, bizi sürekli oje sürme derdinden kurtarıyor ve tırnaklarımız her daim bakımlı duruyor. Ancak tırnak bu şekilde maalesef uzun süre nefes alamıyor. Özellikle kırılmış, çatlamış ve sağlıksız tırnaklara yapılan bu uygulamalar son derece zararlı. Tırnağın uzun süre kapalı kalması tırnağın hava almamasına, incelmesine, deforme olmasına, tırnak yapısının bozulmasına yol açabiliyor” dedi.

Albayrak bu tip uygulamalarla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı:

Podologlar olarak bizlerde onikoplasti uygulamamızı kısa süreli kullanımlar ve asla canlı dokuya zarar vermeyen medikal malzemeler ile geçici görünüm ve tırnak bütünlüğünü tamamlamak için uygulamalar yapıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken verilen süre içinde tırnaktan temizlenmesidir.

Tırnağın en üst tabakası temizlik işleminden sonra kaybolacağı için takviye olarak bakım yağlarının kullanılması gerekir.

Uzun süre kalmış ve bakteri oluşmuş ise antiseptik ve antifungal solüsyonlar kullanılmalıdır.

Tırnak kenarların da bulunan etlerin sertleşerek ve kuruyarak tekrar çıkmaması için besleyici naturel peelingler düzeli olarak yapılmalıdır. Asla tırnak kenarları makas ile kesilmemelidir.

Yüz makyajımız da olduğu gibi tırnaklarımızda oje kullanıldıktan sonra bekletilmeden silinmelidir.

 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş