- Bay
- Takım
- Galatasaray
:Meşhur İmam AbdürrezzakHoca kürsüde..Girenlerin arasında Hızır (a.s) da var.Hz. Hızır genç ihtiyar arasında onlardan biri gibigidiyor, bir köşede oturuyor.Kürsüde imam sohbete başlıyor, çok feyizli birsohbet oluyor. Hızır (a.s)`ın yanına kırklarında bir adam gelipoturuyor.Cami yavaş yavaş dolmakta. Adam, bir müddet sonrauyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak..Hızır (a.s) adamı dürtükleyip: "Bu sohbet kaçmaz,uyuyacaksın."der.Adam:"Uyumam, beni rahat bırak."diye cevap verir.Hızır (a.s) ses etmez; ancak sohbet de çok feyizlidir.Adam ha uyudu, ha uyuyacak bir durumdayken, Hz. Hızır birdaha dürtükleyerek:"Uyuyacaksın, dedim!"Adam:"Ben de sana uyumam, beni rahat bırak, dedim!" der ve ekler:"Biz feyzimizi Abdürrezzak`tan değil,Rezzak olan Allah`tan alıyoruz. Rahat bırak beni.Yoksa, senin Hızır olduğunu söylersem, bu cemaattenyakanı zor kurtarırsın."Hızır (a.s) susar ve gözlerini kapar, boynunu büker Allah`a yönelerek:"Ya Rabbi! Bu nasıl iştir, bendeki listede bu zatın ismi yok! "Cenab-ı Hak lisan-ı münasiple cevap verir:"Ya Hızır! Sana verdiğim liste beni sevenlerin listesidir.Bir de bende bir liste var ki, o da benim sevdiklerimin listesidir."SİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ RABBİM SEVDİKLERİNDEN EYLESİN...