egitimgonullusu
Forum Üyesi

Açık öğretim sınavlarına hazırlanırken doğru kaynakları kullanmak, başarınızı önemli ölçüde etkileyebilir. Piyasada çok sayıda açık öğretim hazırlık kitabı ve online platform bulunuyor. Bu kaynaklar arasından seçim yaparken, kendi öğrenme tarzınıza, ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize uygun olanları tercih etmeniz önemlidir. İşte size bazı kaynak önerileri:
Kitap Tavsiyeleri
Açık öğretim hazırlık kitapları, genellikle konu anlatımlı, soru bankası ve deneme sınavı şeklinde kategorize edilir. Her bir kategori için farklı yayın evlerine ait kitaplar bulunmaktadır. İşte bazı öneriler:- Konu Anlatımlı Kitaplar: Konuları detaylı bir şekilde öğrenmek ve kavramak için konu anlatımlı kitaplar önemlidir. Bu kitaplar, genellikle konuları örneklerle ve açıklamalarla destekler.
- Pegem Akademi Yayıncılık: Açık öğretim hazırlık kitapları konusunda oldukça popüler bir yayınevidir. Konu anlatımlı kitapları, genellikle anlaşılır bir dilde yazılmıştır ve konuları sistematik bir şekilde ele alır.
- Yediiklim Yayınları: Yediiklim Yayınları da açık öğretim hazırlık kitapları konusunda bilinen bir yayınevidir. Konu anlatımlı kitapları, genellikle sınav formatına uygun olarak hazırlanmıştır.
- Murat Yayınları: Murat Yayınları'nın açık öğretim kitapları, özellikle hukuk ve vatandaşlık bilgisi konularında oldukça iddialıdır.
- Soru Bankaları: Konuları öğrendikten sonra bol bol soru çözerek pratik yapmak önemlidir. Soru bankaları, farklı zorluk seviyelerinde ve farklı soru tiplerinde sorular içerir.
- İnformal Yayınları: İnformal Yayınları'nın soru bankaları, genellikle çözümlü olarak hazırlanmıştır. Bu sayede, soruların nasıl çözüldüğünü de öğrenebilirsiniz.
- Data Yayınları: Data Yayınları'nın soru bankaları, genellikle farklı konulardan ve farklı zorluk seviyelerinden sorular içerir.
- Deneme Sınavları: Deneme sınavları, sınav stresini yönetmenize ve zamanınızı etkili kullanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, deneme sınavları çözerek hangi konularda eksiklerinizin olduğunu da görebilirsiniz.
- Geçmiş Yılların Sınav Soruları: En iyi deneme sınavları, geçmiş yıllarda yapılan açık öğretim sınavlarıdır. Bu sınavları çözerek sınav formatına ve soru tiplerine en iyi şekilde aşina olabilirsiniz.
- Piyasada Bulunan Deneme Sınavları: Pegem Akademi, Yediiklim gibi yayınevlerinin deneme sınavlarını da çözebilirsiniz.
Online Platformlar
Son yıllarda online platformlar, açık öğretim sınavlarına hazırlanan adaylar için önemli bir kaynak haline gelmiştir. Bu platformlar, genellikle video dersler, soru bankaları, deneme sınavları ve konu anlatımları gibi içerikler sunar. İşte bazı öneriler:- AÖF'ün Kendi Platformu: Anadolu Üniversitesi'nin kendi platformu, öğrencilere ders materyalleri, video dersler ve online sınavlar sunar. Bu platform, derslere kaydolan öğrenciler için ücretsiz olarak kullanılabilir.
- Diğer Online Eğitim Platformları: Udemy, Coursera gibi platformlarda da açık öğretim konularıyla ilgili dersler bulabilirsiniz. Bu platformlardaki dersler genellikle ücretlidir, ancak bazıları ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Kaynak Seçimi
Kaynak seçimi yaparken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir:- Öğrenme Tarzınız: Görsel, işitsel veya kinestetik öğrenme tarzlarından hangisine daha yatkın olduğunuzu belirleyin ve kaynaklarınızı buna göre seçin.
- İhtiyaçlarınız: Hangi konularda daha çok zorlandığınızı belirleyin ve kaynaklarınızı buna göre seçin.
- Hedefleriniz: Hedeflediğiniz puanı ve bölümü göz önünde bulundurarak kaynaklarınızı seçin.