YÖK – SBA Kazanımı

rasim89

Forum Üyesi
Katılım
25 Mart 2023
Mesajlar
885
Tepkime puanı
2
Konum
Ankara
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Gençlerbirliği
genel iş rapor

Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, YÖK kadrosunda çalışan asistan hekim hakkında alınan karar paylaşıldı.

tarafından X hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi, “İstanbul’da üniversite hastanesinde YÖK kadrosunda çalışan asistan hekim üyemize, aynı üniversite hastanesinde çalışan SBA kadrosundaki asistan hekimlere ödenenden daha az maaş ve teşvik ek ödemesi ödenmesi dolayısı ile aradaki farkın eşitlenmesi ve farkın faiziyle ödenmesi için açtığımız davaların bir kısmı kesinleşti. İSTANBUL İDARE MAHKEMESİ; 1-)İdarenin elinde bulundurduğu dağıtım ilkelerini belirleme yetkisinin yönetmelik hükmüyle davalı idareye verildiği, bununla birlikte davalı idarece sağlık hizmet sunumu ile elde ettiği ticari gelirin davacının da aralarında bulunduğu sağlık hizmet personeline dağıtımını yaparken ödemenin hiç bir şekilde Sağlık Bakanlığında aynı durumda bulunan personele yapılan ödemelerden az olmayacağı, az olması durumunda aradaki farkın üniversite bütçesinden karşılanmak suretiyle dengenin sağlanması gerektiğinden bahisle HUKUKA AYKIRI İDARİ İŞLEMİN İPTALİNE”

İstinaf Başvurusuna Reddedildi​


“Asistan hekim üyemizin dava konusu işlem sebebiyle yoksun kaldığı maaş ve teşvik ek ödemesi farklarının, taleple bağlı kalınarak idareye başvuru tarihi olan 05.06.2024 tarihinden geriye doğru 40. günden itibaren hesaplanarak başvuru tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte üyemize ÖDENMESİNE, Karar vermiştir. Davalı Üniversite iş bu karara karşı istinaf kanun yoluna başvuru yapmıştır: İSTANBUL BÖLGE İDARE MAHKEMESİ “ İstinaf başvurusuna konu İdare Mahkemesi kararı, usul ve hukuka uygun olup, istinaf dilekçesinde ileri sürülen iddialar da, söz konusu kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığından,2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 45. maddesinin 3. fıkrası uyarınca istinaf başvurusunun reddine ,” kararıyla Üniversite’nin İstinaf başvurusu reddedildi. Sonuç olarak; Üniversite Hastanesinde YÖK kadrosunda çalışan asistan hekim üyemizin lehine olarak verilen karar üst mahkemenin de onamasıyla kesinleşti. Üyemize ödenen maaş ve teşvik ek ödemesi , SBA kadrosundaki asistan hekime ödenen maaş ve teşvik ek ödemesi ile EŞİTLENMİŞTİR. Bu karar hem ana dal asistan hekimler için hem de yan dal asistan hekimler için geçerli bir KAZANIM olup, EMSAL teşkil etmektedir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Uğur Ağdaş
ataşehir escort - anadolu yakası escort - bostancı escort - kadıköy escort - maltepe escort - escort bayan - pendik escort - kurtköy escort - kadıköy escort - kartal escort - elektronik sigara - deneme bonus - Jigolo arkadaşlık ajansı