Ya'kûb (a.s.)'un gözlerinin açılması

Lima

Harbi Üye
Bayan Üye
Forum Üyesi
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
7,433
Tepkime puanı
9
Cinsiyet
  1. Bayan
"şu benim gömleğimi götürün de babamın yüzüne koyun o artık rahatlıkla görmeye başlar. Sonra bütün ai*lemizi de bana getirin."

Yehûda dedi ki: Kanlı gömleği ben götürüp de baba*mı mahzun etmiştim. şimdi de bunu ben götüreyim de ona bedel olarak ferahlandırayım ve gömleği aldı, yalına*yak yola düştü. Yanında yedi tane çörek vardı. Yiyemeden o mesafeyi kateyledi.

Allah (c.c.) indinde hükmedilen mühlet tamamlanın*ca Ya'kûb (a.s.)'a Yûsuf (a.s.)'un kokusunu o kadar uzak mesafeden duyurdu.

Sabâ rüzgârı; daha Ya'kûb (a.s.)'a müjdeci haberi ulaştırmadan evvel Yûsuf (a.s.)'un kokusunu ulaştırmak için Allah (c.c.)'dan izin istedi, Allah (c.c.)'da müsa'ade etti ve ulaştırdı.

"Vakta ki kafile (Mısır'dan) ayrıldı, babalan (Ya'kûb (a.s.) dedi ki: "Bana bunak demezseniz inanın ki şimdi Yûsuf (a.s.)'un kokusunu duyuyorum." "(Yanındakiler) dediler ki Allah (c.c.)'a yemîn olsun ki, sen hâlâ eski yanlışlığında ber devamsın. Fakat müjdeci gelip de onu (Ya'kûb (a.s.)'un) yüzüne koyduğu, o da derhal eskisi gi*bi görmeğe başladığı zaman dedi ki": "Ben size sizin bil*meyeceğiniz şeyleri Allah (c.c.) tarafından biliyorum de*medim mi?" Dediler: "Ey babamız; bizim için günahları*mıza istiğfar ediver. Biz hakikatte suçlu idik. Ya'kûb (a.s.) da: "Sizin için Rabbime sonra istiğfâr ederim. Hakîkat şudur ki çok günah örtücü, çok merhamet edici an*cak O'dur."
 

Benzer konular

maraşlı

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
1,540
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.
 

maraşlı

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
1,540
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş