WhatsApp Yedekleme Nasıl Yapılır?

ferhatkortak

Harbi Üye
Misafir Editör
Katılım
29 Ocak 2022
Mesajlar
2,500
Tepkime puanı
14
Konum
izmir
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Beşiktaş
Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün Android kullanıcıları için önemli bir güncelleme aldı. Android kullanıcılarının artık WhatsApp sunucuları yerine, daha fazla güvenecekleri kendi Google Drive depolama alanlarına mesaj, fotoğraf, ses kaydı ve video geçmişini yedekleyebilecekleri, Google Drive yedekleme özelliği, WhatsApp‘a son güncelleme ile geldi.

Peki, WhatsApp mesajlarını, fotoğraflarını, videolarını ve ses kayıtlarını Google Drive‘a yedekleme nasıl yapılıyor? İşte adım adım “WhatsApp verileri Google Drive hesabına nasıl yedeklenir?” sorusunun cevabı.


WhatsApp verilerini Google Drive hesabına yedekleme
WhatsApp yedeklemesi
için öncelikle en güncel WhatsApp, Google Drive uygulamalarını kullandığınızdan emin olun.

Sonrasında WhatsApp uygulamasından sırası ile “Ayarlar > Sohbetler ve Aramalar > Sohbet Yedeği > Google Drive’a yedekle” yolunu izleyerek Google Drive yedeklemesini yapacağınız bölüme ulaşın. Son olarak yedeklemenin otomatik olarak yapılma sıklığını ayarlayın ve yedekleme işlemini başlatın. İsterseniz her seferinde manuel olarak da yedekleme yapabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yedekleme tamamlanacaktır.

WhatsApp yedeklemesini Google Drive hesabından silme
WhatsApp verilerini Google Drive hesabınızdan silmek
içinse ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Google Drive hesabınıza ulaşın.

Daha sonra sağ üstte yer alan “anahtar dişlisi” ikonuna tıklayın ve açılan seçeneklerden “ayarlar” açın. Sonraki adımda açılan pop-up penceresinde soldaki “uygulamaları yönet” sekmesine tıklayın ve açılan listenin sonlarında yer alan WhatsApp uygulamasını bulun. Son olarak verileri silmek için “seçenekler > gizli uygulama verilerini sil”, uygulama bağlantısını kesmek için “seçenekler > Drive bağlantısını kes” yolunu izleyin.

Yukarıda anlattığımız gibi isterseniz WhatsApp verilerinizi Google Drive hesabınıza yedekleyebilir ya da istediğiniz zaman WhatsApp yedeklemesini Google Drive hesabınızdan kolaylıkla silebilirsiniz
 

Benzer konular

İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş