Türk Eğitim Sen İzmir’den Sert Tepki: “Bu Teklife Hayır Diyoruz!”

memureylem-min.jpeg

Türk Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubeleri, kamu çalışanlarının 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Sendika temsilcileri, kamu işvereninin sunduğu teklifin memurların ve emeklilerin sorunlarına çare olmayacağını belirterek reddettiklerini duyurdu.

“25 Milyon İnsan İçin Onurlu Yaşam Mücadelesi”​

“Bugün burada yalnızca kendi geleceğimiz için değil, 4 milyon kamu çalışanı, 2,5 milyon emekli ve aileleriyle birlikte 25 milyon insanımızın onurlu bir yaşam mücadelesi için toplandık. Bizler emeğin, alın terinin ve kamu hizmetinin temsilcileriyiz. Hak aramak için buradayız, hakkımızı almak için buradayız, adalet için buradayız!”

“Bu Teklif Soframıza Çare Olmaz”​

“2026 yılı için taban aylığa 1000 TL; ek olarak %10+6, 2027 yılı için %4+4… Soruyorum sizlere: Bu oranlar, mutfakta kaynayan tencerenin derdine derman olur mu? Çarşıda, pazarda, markette hızla artan fiyatlara karşı bir anlam ifade eder mi? Kiraların maaşları aştığı bir ülkede memura, emekliye nefes aldırır mı? Elbette ki hayır! Bu nedenle biz de bu teklife hayır diyoruz!”

“Maaşlar Her Ay Eriyor”​

“Memur ve emekli maaşları bugün insanca yaşamaya yetmiyor. Maaşlar her ay eriyor. Emeklilerimiz temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. İlave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmazsa, bu mağduriyet önümüzdeki iki yılda daha da derinleşecek.”

“Aynı İşi Yapanlar Arasında Uçurum Var”​

“Kamuda aynı işi yapan, benzer eğitim düzeyine sahip ama farklı statüdeki çalışanlar arasında uçurumlar var. Getirilen bu teklif, bu adaletsizliği gidermiyor. Soruyoruz: Bu mudur adalet? Bu mudur çalışma barışı?”

“Tüm Kamu Çalışanları İçin Adalet İstiyoruz”​

“Yangınlarla savaşan ormancımızdan, şehrin düzenini sağlayan yerel hizmet emekçimize; yolları, köprüleri inşa eden ulaştırma çalışanımızdan, enerji personelimize; sağlık çalışanlarımızdan, eğitim neferlerimize kadar tüm kamu çalışanlarının huzurlu bir yaşam sürmesini istiyoruz.”

“Gerçekçi Teklif Bekliyoruz”​

“Bu yüzden 2026 yılı için %88,6, 2027 yılı için %45,2 oranında zam talebimizi masaya koyduk. Ama bize gelen, hayattan kopuk, enflasyon hedefine sıkışmış, masa başında hesaplanmış bir teklif oldu. Bize masa başı rakam değil, alın terimizin karşılığı olan rakam gerekiyor!”

“Bugün İş Bıraktık!”​

“Bugün ülke genelinde iş bırakma eylemindeyiz! Hizmet üretmiyor, üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bizler; her gün canla başla görevini yerine getiren kamu çalışanlarıyız. Ancak emeğimizin karşılığını alamıyoruz. O yüzden buradayız, hakkımızı almak için buradayız!”

“Hak Mücadelesi Tüm Milletin Mücadelesi”​

“Kamu işvereni, gerçekleşen enflasyonu, büyüme oranlarını, refah payını ve artan yaşam maliyetlerini dikkate alarak yeni, gerçekçi ve kabul edilebilir bir teklif getirmelidir. Bu sadece memurun değil, tüm milletin mücadelesidir! Biz buradayız, hakkımızı almakta kararlıyız.”

“Hakkımızı Alana Kadar Mücadele Edeceğiz”​

“Ülkemizin dört bir yanında memurun gücünü hatırlatan, hakkı için omuz omuza mücadele eden tüm kamu çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Mücadelemiz memurun ortak mücadelesidir, kazandığımız her hak hepimizin ortak zaferi olacaktır.”

İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Uğur Ağdaş - evden eve nakliyat - Girne Psikolog - kumaş kesim makinesi
elektronik sigara - deneme bonus - Jigolo arkadaşlık ajansı