şuayb (a.s.) ve kavmi

Lima

Harbi Üye
Bayan Üye
Forum Üyesi
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
7,433
Tepkime puanı
9
Cinsiyet
  1. Bayan
Kur’ânda adı geçen peygamberlerden olan şuayb (a.s.); kavmini güzel ve yüksek sözlerle uyarmağa çalıştığı için, kendisine “Peygamberler Hatîbi” denilmiştir.

şuayb (a.s.), onları, Yüce Allâh’a, ibâdet ve tâata davet etti. Yer yüzünde fesad çıkarmaktan, halkı, Allâh (c.c.) yolundan men etmeğe çalışmaktan, zulümden, eksik para kesmekten ve benzeri kötülüklerden sakındırdı. Yüce Allâh’ın verdiği rızık bolluğu ve geçim rahatlığı; ancak, onların, Allâh (c.c.)’a karşı küfürlerini artırıp azâblarını çabuklaştırmağa yaradı. Azgınlık ve sapkınlıkta devam ettiler.

“Medyen’e de kardeşi şuayb’i gönderdik. O dedi ki: “Ey kavmim! Ancak Allâh (c.c.)’ya kulluk edin. Sizin O’ndan başka hiçbir tanrınız yoktur. Ölçüyü tartıyı eksik tutmayın. Ben sizi bir nimet ve refâh içinde görüyorum. şüphesiz ki ben bir gün hepinizi çepeçevre kuşatacak azâbdan korkmaktayım.”

“Ey kavmim! Ölçüde ve tartıda adâleti yerine getirin. İnsanların eşyasını, mallarını, haklarını eksiltmeyin. Yeryüzünde fesatçılar olarak fenalık yapmayın. Eğer Mümin kimseler iseniz Allâh (c.c.)’ün bıraktığı helâl kâr, sizin için daha hayırlıdır. Bununla beraber, ben sizin üzerinizde bir bekçi de değilim.”

Dediler ki: “Ey şuayb! Namazın sana atalarımızın taptığı şeylerden yahut mallarımızdan ne dilersek onu yapmamızdan vazgeçmemizi mi emrediyor? Çünkü sen evet sen yumuşak huylu ve aklı başında bir adamsın.”

“Ey kavmim” dedi. “Ya ben, Rabbimden gelen apaçık bir buhran üzerinde isem ve O, bana kendi tarafından güzel bir rızık ise buna ne diyeceksiniz? Size koyduğum yasağa rağmen kendim size muhalefet etmek istemiyorum ki. Ben gücümün yettiği kadar ıslâhtan başka bir şey arzu etmem. Benim muvaffakıyetim, ancak Allâh (c.c.)’ün yardımıyladır. Ben yalnız O’na güvenip dayandım ve yalnız O’na döndüm.” (Hud s. 84-88)
 

Benzer konular

maraşlı

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
1,540
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.
 

maraşlı

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
1,540
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş