- Bay
- Takım
- Beşiktaş
Abdullah b. Urve b. ez-Zubeyr'den: Ninem Esma radıyallahu anha'ya: "Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in sahabeleri Kur'ân'ı dinlediklerinde nasıl olurlardı?" diye sordum. Dedi ki:
??????? ????? ?????????? ??????? ????? ??????? ???????? ???????????? ????????????? ??????????? ?????? ??????? ?????? ???????? ????? ???????? ?????? ???????????? ???????? ?????? ????????? ??????? ????????? ???? ????????????!
"Gözleri yaşarır, derileri ürperirdi. Tıpkı Allah Teâlâ'nın nitelediği gibi." Ben:
"Burada bazı insanlar var. Onlardan biri Kur'ân dinlediği zaman düşüp bayılıyor" dedim. Dedi ki:
"şeytandan Allah'a sığınırım."
Said b. Mansur (95) Beyhaki
şuab (2/365) İbn Asakir Tarihu Dımeşk (69/20)
Katade rahimehullah Enes radiyallahu anh'den rivayet ediyor:
??????? ?????? ???? ????????? ???????? ?????????? ?????????? ????????????? ??????? ?????? ?????? ????????????
"Enes b. Malik radiyallahu anh'e: "Kur'an dinleyince bayılıp düşen bir topluluk soruldu. Dedi ki:
"Bunu hariciler yapar."
Ebu Ubeyd Fadailu'l-Kur'an (308) El-İbane (7/195)
Ebu Hazım Seleme b. Dinar rahimehullah şöyle anlattı:
????? ????? ?????? ???????? ???? ?????? ?????????? ???????? ?????????? ???????? ??????? ??? ?????? ????????? ????? ?????? ???????? ?????????? ???? ?????? ??????? ???????? ????? ???? ???????? ??????? ??????? ????? ?????? ????????? ?????? ????????? ??????? ????? ????????
"İbn Ömer radıyallahu anhuma Irak'lı bir adama uğradı. Adam yere düşmüş, insanlar etrafına toplanmışlardı.
"Ne oluyor?" diye sorunca:
"Bu adama Kur'ân okunduğu zaman veya Allah'ın zikredildiğini işittiği zaman Allah korkusundan düşüp bayıldı" dediler. İbn Ömer radıyallahu anhuma dedi ki:
"Allah'a yemin olsun biz de Allah'tan korkuyoruz ama düşüp bayılmıyoruz."
Ebu Ubeyd Fadailu'l-Kur'ân (305)
İkrime dedi ki: "Esma radıyallahu anha'ya seleften birinin korkudan dolayı bayılıp bayılmadığı soruldu. Dedi ki:
??? ????????????? ??????? ?????????
"Hayır. Lakin onlar sadece ağlarlardı."
İbn Sad Tabakat (10/241) Ebu Ubeyd Fadailu'l-Kur'ân (306)
??????? ????? ?????????? ??????? ????? ??????? ???????? ???????????? ????????????? ??????????? ?????? ??????? ?????? ???????? ????? ???????? ?????? ???????????? ???????? ?????? ????????? ??????? ????????? ???? ????????????!
"Gözleri yaşarır, derileri ürperirdi. Tıpkı Allah Teâlâ'nın nitelediği gibi." Ben:
"Burada bazı insanlar var. Onlardan biri Kur'ân dinlediği zaman düşüp bayılıyor" dedim. Dedi ki:
"şeytandan Allah'a sığınırım."
Said b. Mansur (95) Beyhaki
şuab (2/365) İbn Asakir Tarihu Dımeşk (69/20)
Katade rahimehullah Enes radiyallahu anh'den rivayet ediyor:
??????? ?????? ???? ????????? ???????? ?????????? ?????????? ????????????? ??????? ?????? ?????? ????????????
"Enes b. Malik radiyallahu anh'e: "Kur'an dinleyince bayılıp düşen bir topluluk soruldu. Dedi ki:
"Bunu hariciler yapar."
Ebu Ubeyd Fadailu'l-Kur'an (308) El-İbane (7/195)
Ebu Hazım Seleme b. Dinar rahimehullah şöyle anlattı:
????? ????? ?????? ???????? ???? ?????? ?????????? ???????? ?????????? ???????? ??????? ??? ?????? ????????? ????? ?????? ???????? ?????????? ???? ?????? ??????? ???????? ????? ???? ???????? ??????? ??????? ????? ?????? ????????? ?????? ????????? ??????? ????? ????????
"İbn Ömer radıyallahu anhuma Irak'lı bir adama uğradı. Adam yere düşmüş, insanlar etrafına toplanmışlardı.
"Ne oluyor?" diye sorunca:
"Bu adama Kur'ân okunduğu zaman veya Allah'ın zikredildiğini işittiği zaman Allah korkusundan düşüp bayıldı" dediler. İbn Ömer radıyallahu anhuma dedi ki:
"Allah'a yemin olsun biz de Allah'tan korkuyoruz ama düşüp bayılmıyoruz."
Ebu Ubeyd Fadailu'l-Kur'ân (305)
İkrime dedi ki: "Esma radıyallahu anha'ya seleften birinin korkudan dolayı bayılıp bayılmadığı soruldu. Dedi ki:
??? ????????????? ??????? ?????????
"Hayır. Lakin onlar sadece ağlarlardı."
İbn Sad Tabakat (10/241) Ebu Ubeyd Fadailu'l-Kur'ân (306)