iOS 13 işletim sisteminin beta sürümünün yayınlanmasının ardından, yeni işletim sisteminin detayları tespit edilmeye devam ediyor. Son olarak iOS 13 sürümünün içerisinde yer alan spam arama özelliği öne çıktı. Spam arama filtreleme özelliği olarak öne çıkan yeni koruma sisteminin detaylarından sz edelim. Bakalım bu kez nasıl bir sisteme yer veriliyor?
Gelen aramaları kontrol edecek olan işletim sistemi, aramada gelen numarayı tüm rehberinizde, kişilerinizde, mail hesaplarınızda ve bağlı tüm hesaplarınızda arıyor. Hesaplarda yapılan aramalarda bulunamayan numaralardan gelen aramalar doğrudan telesekretere aktarılacak.
Spam aramaları engellemek için kullanılacak olan bu sistemin, kullanıcı kontrolünde olması bekleniyor. Yani istediğiniz zaman bu özelliği açıp kapatabilirsiniz. Tabii ki burada dikkat çeken bir detay daha var. İlla ki rehberde yer almayan numaralar sahte ya da spam numaralar olacak diye bir şey yok.
Bunun için kullanıcıların düzenli olarak telesekreterleri kontrol etmesi gerekebilir. Bunun için farklı bir alternatif sunulup sunulmayacağı ise merak konusu. Apple’ın iOS 13 için yayınlayacağı güncellemeler sırasında bu konuda da düzenlemeler sunması bekleniyor.
Yeni güncellemelerde spam aramaların daha nasıl değiştirileceğini zaman gösterecek. Bu konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
iOS 13 Spam Aramaları Engelleyecek
Yeni özellik sayesinde iOS 13 işletim sistemini kullanan cihazlara gelen spam aramaların doğrudan engellendiğini görmek mümkün olacak.Gelen aramaları kontrol edecek olan işletim sistemi, aramada gelen numarayı tüm rehberinizde, kişilerinizde, mail hesaplarınızda ve bağlı tüm hesaplarınızda arıyor. Hesaplarda yapılan aramalarda bulunamayan numaralardan gelen aramalar doğrudan telesekretere aktarılacak.
Spam aramaları engellemek için kullanılacak olan bu sistemin, kullanıcı kontrolünde olması bekleniyor. Yani istediğiniz zaman bu özelliği açıp kapatabilirsiniz. Tabii ki burada dikkat çeken bir detay daha var. İlla ki rehberde yer almayan numaralar sahte ya da spam numaralar olacak diye bir şey yok.
Bunun için kullanıcıların düzenli olarak telesekreterleri kontrol etmesi gerekebilir. Bunun için farklı bir alternatif sunulup sunulmayacağı ise merak konusu. Apple’ın iOS 13 için yayınlayacağı güncellemeler sırasında bu konuda da düzenlemeler sunması bekleniyor.
Yeni güncellemelerde spam aramaların daha nasıl değiştirileceğini zaman gösterecek. Bu konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.