Hemen hemen her ayar menüsünde ya da hemen hemen her Apple uygulamasında farklı bir kullanım karşımıza çıkmaya başlayacak. Bazı kullanımların biraz daha değiştirildiğini görmek mümkün olacak. Bu yazımızda da iOS 13 Safari Sekmelerini Otomatik kapatma ayarlarının nasıl yapıldığından söz edeceğiz.
Tarayıcı sekmelerinde açık kalan sayfaların ya da tarayıcıdan çıkış yaptığınız zaman açık kalan sekmelerin belirlediğiniz aralıklarla otomatik olarak kapanmasını sağlayabileceksiniz. Safari Sekmelerini Otomatik kapatma ayarlarının iOS 13 işletim sisteminde düzenlenmesi için işlemler ise oldukça basit.
Tarayıcı sekmelerinde açık kalan sayfaların ya da tarayıcıdan çıkış yaptığınız zaman açık kalan sekmelerin belirlediğiniz aralıklarla otomatik olarak kapanmasını sağlayabileceksiniz. Safari Sekmelerini Otomatik kapatma ayarlarının iOS 13 işletim sisteminde düzenlenmesi için işlemler ise oldukça basit.
Safari Sekmelerini Otomatik Kapatma Ayarları
iOS 13 işletim sistemine geçtiğiniz zaman bu ayarlar için yapmanız gereken ilk işlem ayarlar menüsüne girmek olacak. Sonrasında yapacaklarınız ise şöyle;- Ayarlar üzerinden aşağı doğru kaydırma yapın ve “Safari” tarayıcıyı bulup dokunun.
- Safari menüsünden de bir kez daha aşağı kaydırma yapın ve “Sekmeleri kapat” seçeneğini seçin.
- Şimdi hangi aralıklarla Safari Sekmelerini Otomatik kapatma işleminin gerçekleşmesini istediğinizi seçmeniz gerekiyor.
- Bir gün sonra, Bir hafta sonra ve Bir ay sonra seçeneklerinden birini seçerek ayarları yapabilirsiniz. Burada manuel seçeneğini seçerek, sekmelerin manuel olarak kapatılmasını da isteyebilirsiniz.