AirDrop, iPhone ve iPad’in en gizli ve kullanışlı özelliklerinden biridir. Fotoğrafları ve diğer belgeleri iki Apple cihazı arasında kablosuz olarak aktarmanıza izin verir. AirDrop yalnızca iPhone ve iPad’ler arasında değil, aynı zamanda bu cihazlarla Mac’ler arasında kablosuz dosya aktarmak için de kullanılır. Hatta dosyalardan daha fazlasını aktarmanızı sağlar. Örneğin, bir arkadaşınızın ziyaret ettiğiniz bir web sitesine girmesini istiyorsanız, ona AirDrop yapabilirsiniz.
AirDrop ilk olarak Mac’e eklenen bir özellik olduğu için, Mac kullananlar özelliğe daha aşinadır. AirDrop özelliği iOS 11 Denetim Merkezi’nde yer almadığı ve bir simge olarak eklenemediği için kullanıcılar bu özelliği çok fazla tanımıyor.
iOS 11’de yeniden tasarlanan Denetim Merkezi bazı gizli özellikleri de içinde barındırıyor. Bu gizli özelliklerden biri de AirDrop. Peki AirDrop iOS 11 Denetim Merkezi’ne nasıl eklenir?
AirDrop ilk olarak Mac’e eklenen bir özellik olduğu için, Mac kullananlar özelliğe daha aşinadır. AirDrop özelliği iOS 11 Denetim Merkezi’nde yer almadığı ve bir simge olarak eklenemediği için kullanıcılar bu özelliği çok fazla tanımıyor.
iOS 11 Denetim Merkezi’ne AirDrop Nasıl Açılır?
Apple’ın Denetim Merkezi eskisiyle kıyaslandığında biraz karmakarışık görünüyor olsa da, alıştıktan sonra oldukça hoş görünüyor. Örneğin, birçok butonun aslında genişletilebilen küçük pencereler olduğunu biliyor muydunuz?iOS 11’de yeniden tasarlanan Denetim Merkezi bazı gizli özellikleri de içinde barındırıyor. Bu gizli özelliklerden biri de AirDrop. Peki AirDrop iOS 11 Denetim Merkezi’ne nasıl eklenir?
- iOS cihazınızda Denetim Merkezi‘ni açın.
- Denetim Merkezi farklı şekil ve boyutlarda bir çok butondan oluşuyormuş gibi görünür. Ancak gerçekte hem butonlardan hem de küçük pencerelerden oluşur. Tek bir simge içeren tam bir kare olmayan her buton, aslında genişletilebilen bir penceredir.
- Bu pencerelerden herhangi birini bir iPhone 6S veya daha yeni bir iPhone’da parmağınızın ucunu pencereye yerleştirip birkaç saniye basılı tutarak genişletebilirsiniz.
- iPhone 3D touch’ı algılar ve bir pencere açar.
- AirDrop ayarlarını görmek için, Denetim Merkezi’nin sol üst köşesinde uçak modu, WiFi, Hücresel Veri ve Bluetooth butonlarının olduğu pencereye 3D touch uygulayın.
- Pencere genişlediğinde, pencerenin altında AirDrop butonunu görürsünüz. Ayarı değiştirmek için butona dokunun.