iOS 15 ve iPadOS 15 işletim sistemlerinin derinine çok fazla inmedik. Evet tanıtımdan sonra merak edilen özellikleri açıkladık ve yenilikleri konuştuk ama yeni sürümleri derinlemesine inlemedik. Evet biz bu incelemeyi yapacağız ve derinlere ineceğiz ama şimdiden ortaya çıkan bazı özellikler var.
En son yeni sürümlerde yer alan bir güvenlik artısı ortaya çıktı. Yoğun bir şekilde internet kullanıcıları için gerçekten önemli olacak olan yeni güvenlik artısı, işletim sisteminin güzel yönlerinden biri olacak.
Yani telefonunuzu ya da tabletinizi mobil erişim noktası haline getirdiğiniz zaman bağlantınız, WPA2 şifrelemesiyle beraber korunuyordu. Bu önemli bir koruma standardı ve gerçek anlamda ciddi bir koruma sunuyor ama Apple işlerin biraz daha güvenli hale gelmesini istemiş durumda.
Aradaki bağlantı şifrelemesi iOS 15 ve iPadOS 15 sürümüyle beraber değişiyor. Bu sürümle beraber bağlantı WPA3 şifrelemesine geçiyor. Erişim noktasının güvenliği de çok daha yüksek bir seviyeye taşınmış oluyor.
Tabii ki hiçbir şeyde olmadığı gibi söz konusu sürümde de tam olarak bir koruma olduğunu söylemek mümkün değil. Yani WPA3 şifrelemesine girildi ve artık mobil etkin noktası %100 güvenli ve kimse erişemez gibi bir durumdan söz etmiyoruz. Her şeyde olduğu gibi bu şifrelemede de bir risk olacaktır ama yeni şifreleme eskisine göre çok çok daha üstün bir güvenlik sunuyor.
Bu da güvenlik risklerinin en aza indirilmesi sağlandı demek oluyor. Bakalım Apple bunun için daha başka bir adım atacak mı? Çünkü iOS 15 ve iPadOS 15 kararlı sürümlerinin çıkmasına daha epey bir süre olduğunu bilmekteyiz.
En son yeni sürümlerde yer alan bir güvenlik artısı ortaya çıktı. Yoğun bir şekilde internet kullanıcıları için gerçekten önemli olacak olan yeni güvenlik artısı, işletim sisteminin güzel yönlerinden biri olacak.
iOS 15 ve iPadOS 15 ile İnternet Paylaşımı Çok Daha Güvenlik
Söz konusu özellik, internet paylaşımı ile alakalı olan bir özellik. Eski işletim sistemi sürümünde iPhone ya da iPad cihazlarınızda mobil veriyi kullanarak internet paylaşımı yapmak istediğinizde, WPA2 şifrelemesi kullanılıyordu.Yani telefonunuzu ya da tabletinizi mobil erişim noktası haline getirdiğiniz zaman bağlantınız, WPA2 şifrelemesiyle beraber korunuyordu. Bu önemli bir koruma standardı ve gerçek anlamda ciddi bir koruma sunuyor ama Apple işlerin biraz daha güvenli hale gelmesini istemiş durumda.
Aradaki bağlantı şifrelemesi iOS 15 ve iPadOS 15 sürümüyle beraber değişiyor. Bu sürümle beraber bağlantı WPA3 şifrelemesine geçiyor. Erişim noktasının güvenliği de çok daha yüksek bir seviyeye taşınmış oluyor.
Tabii ki hiçbir şeyde olmadığı gibi söz konusu sürümde de tam olarak bir koruma olduğunu söylemek mümkün değil. Yani WPA3 şifrelemesine girildi ve artık mobil etkin noktası %100 güvenli ve kimse erişemez gibi bir durumdan söz etmiyoruz. Her şeyde olduğu gibi bu şifrelemede de bir risk olacaktır ama yeni şifreleme eskisine göre çok çok daha üstün bir güvenlik sunuyor.
Bu da güvenlik risklerinin en aza indirilmesi sağlandı demek oluyor. Bakalım Apple bunun için daha başka bir adım atacak mı? Çünkü iOS 15 ve iPadOS 15 kararlı sürümlerinin çıkmasına daha epey bir süre olduğunu bilmekteyiz.