Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 13 için ön hazırlıkları çoktan başladı. iOS 13 işletim sistemiyle beraber nasıl yenliklerin sunulacağı ve sistemsel olarak nelerin değişeceği konusundan da sürekli yeni bilgiler geliyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde paylaşılan yeni bir rapor iOS 13 işletim sisteminin uzunca bir süredir beklenen değişiklikleri sunacağını gösteriyor.
Daha önce paylaştığımız haberlerde bu konuda bazı bilgiler vermiştik. Genelde karanlık tema özelliği üzerinde durulmuş ve karanlık temanın nasıl yenilikler getireceğine ilişkin bazı bilgiler paylaşılmıştı. Şimdi ise bu konuda çok daha detaylı paylaşımlar ortaya çıktı.
Sadece karanlık temanın geleceği ve bunun uzun süredir konuşulan koyu tema düzenini kullanıma alacağı konusunda paylaşımlar yapıldı. Tüm bu paylaşımların ardından iOS 13 işletim sistemiyle beraber gelecek olan karanlık temanın özelliklerinin neler olacağı konusunda da detaylar paylaşıldı.
Buna göre artık tam anlamıyla karanlık bir tema göreceğiz. Kullanıcılar panel üzerinden karanlık tema kullanıma geçmek istedikleri zaman doğrudan bu konuda düzenleme yapabilecekler. Tek bir düzenleme sonrasında iOS 13 karanlık temasına geçiş yapmak mümkün olacak. Karanlık tema sadece ana ekran arayüzü kısmında değişiklikler sunmayacak.
Bunun dışında menüler üzerinde de değişiklikler yapılacak. Yine karanlık temaya geçiş yapıldığı zaman menülerin de tamamen karanlık temaya geçtiğini göreceğiz. Karanlık tema sadece uygulama içerisinde etkileşimlere neden olmayacak. Bunun dışında kalan kısımlarda koyu temaya geçiş olasılığı mümkün olacak.
Daha önce paylaştığımız haberlerde bu konuda bazı bilgiler vermiştik. Genelde karanlık tema özelliği üzerinde durulmuş ve karanlık temanın nasıl yenilikler getireceğine ilişkin bazı bilgiler paylaşılmıştı. Şimdi ise bu konuda çok daha detaylı paylaşımlar ortaya çıktı.
iOS 13 Karanlık Teması Nasıl Olacak?
İlk olarak Bloomberg üzerinden bazı raporlar ortaya çıkmıştı. Yayınlanan bu raporlara göre yeni işletim sisteminin içerisinde karanlık tema kullanılacaktı. Karanlık temanın nasıl özellikleri olacağı konusunda ise çok fazla bir bilgi paylaşımı yapılmadı.Sadece karanlık temanın geleceği ve bunun uzun süredir konuşulan koyu tema düzenini kullanıma alacağı konusunda paylaşımlar yapıldı. Tüm bu paylaşımların ardından iOS 13 işletim sistemiyle beraber gelecek olan karanlık temanın özelliklerinin neler olacağı konusunda da detaylar paylaşıldı.
Buna göre artık tam anlamıyla karanlık bir tema göreceğiz. Kullanıcılar panel üzerinden karanlık tema kullanıma geçmek istedikleri zaman doğrudan bu konuda düzenleme yapabilecekler. Tek bir düzenleme sonrasında iOS 13 karanlık temasına geçiş yapmak mümkün olacak. Karanlık tema sadece ana ekran arayüzü kısmında değişiklikler sunmayacak.
Bunun dışında menüler üzerinde de değişiklikler yapılacak. Yine karanlık temaya geçiş yapıldığı zaman menülerin de tamamen karanlık temaya geçtiğini göreceğiz. Karanlık tema sadece uygulama içerisinde etkileşimlere neden olmayacak. Bunun dışında kalan kısımlarda koyu temaya geçiş olasılığı mümkün olacak.