iOS 12 herkese açık beta sürümlerle beraber test edilmeye başladığı andan bu yana sürekli olarak yeni özellikler ortaya çıkıyor. iOS 12 işletim sisteminin son beta sürümünden sonra ortaya çıkan yeni bir değişiklik ise mesajlar sisteminde karşımıza çıktı. Mesajlar sisteminde yapılan değişiklikle beraber artık fotoğraf gönderimi işlemi değişik adımlarla gerçekleştirilecek.
Hemen belirtelim değişiklik kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmışa benzemiyor. Daha çok Apple’ın App Store uygulamalarını göstermek adına yapmış olduğu bir değişiklikten söz ediliyor. Fotoğraf gönderimindeki değişiklikten söz edelim.
Bu şekilde bir işlemle direk olarak fotoğraf rulosu bölümünü açabiliyordunuz ve film rulosu kısmına da yine bu bölümden ulaşılıyordu. Eski fotoğraflarınızı göndermek için yapmanız gereken tek işlem buydu. Bu kısımda eski fotoğraflarınızı gönderebiliyordunuz.
iOS 12 işletim sisteminde yapılan değişiklik sonrasında ise bu sistem tamamen değiştirildi. Yine sol kısımda yer alan kamera simgesi üzerinden fotoğraf paylaşım alanına ulaşabiliyorsunuz. Yeni çekilen fotoğraflar için durum aynı.
Fakat eski fotoğrafları paylaşmak istediğiniz de artık direk olarak film rulosu bölümü açılmıyor. Bunun yerine öncelikle App Store bölümüne girmeniz gerekiyor. App Store bölümüne girdikten sonra ise yeni fotoğraflar kısmına girmeniz yeterli. Bu kısımda eski çektiğini fotoğrafları seçip paylaşabiliyorsunuz.
Hemen belirtelim değişiklik kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmışa benzemiyor. Daha çok Apple’ın App Store uygulamalarını göstermek adına yapmış olduğu bir değişiklikten söz ediliyor. Fotoğraf gönderimindeki değişiklikten söz edelim.
iOS 12 Sonrası Fotoğraf Gönderimi
Eski sistemden söz ederek değişikliğe bakalım. Eski işletim sistemi yani iOS 11 işletim sisteminde, mesajlar uygulamasından fotoğraf göndermek istediğiniz zaman, mesaj barının köşesinde yer alan kamera butonuna basmanız yeterli oluyordu.Bu şekilde bir işlemle direk olarak fotoğraf rulosu bölümünü açabiliyordunuz ve film rulosu kısmına da yine bu bölümden ulaşılıyordu. Eski fotoğraflarınızı göndermek için yapmanız gereken tek işlem buydu. Bu kısımda eski fotoğraflarınızı gönderebiliyordunuz.
iOS 12 işletim sisteminde yapılan değişiklik sonrasında ise bu sistem tamamen değiştirildi. Yine sol kısımda yer alan kamera simgesi üzerinden fotoğraf paylaşım alanına ulaşabiliyorsunuz. Yeni çekilen fotoğraflar için durum aynı.
Fakat eski fotoğrafları paylaşmak istediğiniz de artık direk olarak film rulosu bölümü açılmıyor. Bunun yerine öncelikle App Store bölümüne girmeniz gerekiyor. App Store bölümüne girdikten sonra ise yeni fotoğraflar kısmına girmeniz yeterli. Bu kısımda eski çektiğini fotoğrafları seçip paylaşabiliyorsunuz.