İşletim sistemi teknolojileri konusunda en iyi iOS sürümü olarak tanıtılan iOS 11 işletim sistemini, kararlı sürümün çıkışının ardından ne yazık ki isteneni veremedi. Aslında işletim sisteminin özellikleri oldukça başarılı ve bir hayli ilgi çekecek cinsten fakat yeni güncellemenin hataları oldukça fazla. Kullanıcıların deneyimlerine göre bakacak olursak başta pil sorunları olmak üzere, bağlantı ve erişilebilirlik konularında birçok hata yaşandığı biliniyor. Bu hataların giderileceği düşünülen yeni sürümlerin güncellemeleri ise gelmeye devam ediyor. Tüm bu hataları gidereceği belirtilen ilk büyük güncellemenin ise iOS 11.1 olacağını göreceğiz. İşte iOS 11.1 kararlı sürümünden önce son beta testleri de gelmeye başladı. Son olarak bugün iOS 11.1 Beta 5 sürümü yayınlandı.
WİFİ açıklarının giderilmesini sağlayan ve KRACK sistemine karşı koruma sağlayacak olan düzenlemeyi kullanıma alan iOS 11.1 Beta 5, tek değişiklik olarak da bunu sunmuyor. Bunun dışında erişilebilirlik hatalarının giderildiği belirtiliyor.
3D Touch uygulama değiştirme sisteminin geri geldiği ve hataların giderildiği belirtilen iOS 11.1 Beta 5, performans içinde düzenlemeler yapmakta. Başta WİFİ düzenlemesi için gelen güncellemenin şu an için geliştiriciler için kullanımda olduğunu belirtelim. Yeni sürümün herkese açık sürümü kısa süre sonra gelecektir.
iOS 11.1 Beta 5 Değişiklikleri Neler?
Yeni beta sürümünün yayına girmesinin hemen ardından iOS 11.1 Beta 5 ile önemli değişiklikler geldiği açıklandı. İlk olarak geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve bir hayli konuşulan WİFİ açığının giderildiği belirtiliyor.WİFİ açıklarının giderilmesini sağlayan ve KRACK sistemine karşı koruma sağlayacak olan düzenlemeyi kullanıma alan iOS 11.1 Beta 5, tek değişiklik olarak da bunu sunmuyor. Bunun dışında erişilebilirlik hatalarının giderildiği belirtiliyor.
3D Touch uygulama değiştirme sisteminin geri geldiği ve hataların giderildiği belirtilen iOS 11.1 Beta 5, performans içinde düzenlemeler yapmakta. Başta WİFİ düzenlemesi için gelen güncellemenin şu an için geliştiriciler için kullanımda olduğunu belirtelim. Yeni sürümün herkese açık sürümü kısa süre sonra gelecektir.