İntifadan Men Koşulu

aDm

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
5,949
Tepkime puanı
0
Takım
KayseriSpor
İntifadan Men Koşulu



//form tags to omit in NS6+:
var omitformtags=["input", "textarea", "select"]
omitformtags=omitformtags.join("|")
function disableselect(e){
if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)
return false
}
function reEnable(){
return true
}
if (typeof document.onselectstart!="undefined")
document.onselectstart=new Function ("return false")
else{
document.onmousedown=disableselect
document.onmouseup=reEnable
}




İntifadan Men Koşulu



YARGITAY

1. Hukuk Dairesi 2006/7649 E.N , 2006/9332 K.N.



İlgili Kavramlar



ECRİMİSİL TALEBİ

ELATMANIN ÖNLENMESİ

İNTİFADAN MEN KOşULU



İçtihat Metni



Taraflar arasında görülen davada;



Davacılar,ortak miras bırakanları A…. 'in maliki olduğu 4525 ada 1 parsel sayılı taşınmazı davalıların kullandıklarını,kendilerinin yararlanmasına engel olduklarını ileri sürerek elatmanın önlenmesi ve ecrimisil isteğinde bulunmuşlardır.



Davalılar,çekişme konusu taşınmazdaki bir adet daireyi davalı Z…'nin bir adet dükkanı davalı S…..'nin kullandığını,davacı B…..'nin bizzat üst kat daireyi,davacı O….'ın da diğer dükkanları kiraya vermek suretiyle kullandıklarını belirterek davanın reddini savunmuşlardır.



Mahkemece,davanın kabulüne karar verilmiştir.



Karar, taraf vekillerince süresinde duruşma istekli temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi raporu okundu, düşüncesi alındı.



Dosya incelendi,duruşma isteği değerden reddedilip, gereği görüşülüp, düşünüldü.



Dava, paydaşlar arasında elatmanın önlenmesi ve ecrimisil isteklerine ilişkindir.



Mahkemece,intifadan men olgusunun gerçekleştiği gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.



Davacılar,kayden miras bırakanları A…..'in paydaşı olduğu tapu kaydına dayanarak elatmanın önlenmesi ve ecrimisil isteklerinde bulunmuşlardır.



Mahkemece,yapılan araştırma sonucu,dava konusu 1 parsel sayılı taşınmazın tarafların miras bırakanı ile dava dışı belediye adına kayıtlı olduğu,mirasçılar arasında paylaşım olmadığı gibi fiili kullanma biçiminin de gerçekleşmediği görülmektedir.



Öte yandan,davacılardan B……'nin taşınmaz üzerinde bulunan evin bir bölümünü kullandığı,diğer davacıların da kullanabilecekleri yerler bulunduğu,intifadan men koşulunun oluşmadığı anlaşılmaktadır.



Bu nedenle davacıların temyiz itirazları yerinde değildir.Davalıların temyiz itirazlarının kabulü ile davanın reddine karar verilmesi gerekirken yanılgılı değerlendirme ile yazılı olduğu üzere hüküm kurulması doğru değildir.



Davalıların bu yöne değinen temyiz itirazları yerindedir.Kabulü ile hükmün açıklanan nedenden ötürü H.U.M.K'nun 428. maddesi gereğince BOZULMASINA,alınan peşin harcın temyiz edene geri verilmesine,27.9.2006 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
 
Benzer konular Forum Tarih
aDm Hukuk 0 232

Benzer konular

Nutella

Harbi Üye
Bayan Üye
Özel Üye
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
9,432
Tepkime puanı
8
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray
Paylaşım için teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş