Ibrahim (a.s.) irşâd olunuşu ve rabb'ini buluşu

Lima

Harbi Üye
Bayan Üye
Forum Üyesi
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
7,433
Tepkime puanı
9
Cinsiyet
  1. Bayan
İbrahim (a.s.); yer yüzünde gezip dolaşan hayvanları görünce kendi kendine: "Herhalde şu yaratıkların, bir Rabb'i olması gerekir" dedi. İbrahim (a.s.)'in mağaradan çıkışı güneşin batışından sonra idi. İbrahim (a.s.) başını göklere doğru kaldırıp baktığı zaman bir yıldız görmüştü ki o, Müşteri yıldızı idi. Yüce Allah (c.c.), İbrahim (a.s.)'in yıldızı, ayı, güneşi, görüşünü ve hakka erişini şöyle açıklar.

"Biz İbrahim'e (gerçeği nasıl gösterdi isek, istidlâlde bulunması ve) kesin ilme erenlerden olması için göklerin ve yerin büyük mülkünü de öylece gösteriyorduk.

İşte, o, üstüne gece bürüyüp örtünce bir yıldız gör*müş: Rabb'im budur? demişti. Yıldız sönüp gidince Ben, böyle sönüp batanları sevmem dedi. Sonra, ayı do*ğar halde görünce: Rabb'im budur dedi. Fakat o da batıp gidince And olsun ki eğer Rabb'im bana hidâyet etmemiş olsaydı, muhakkak ben de haktan sapanlar güruhun*dan olurdum dedi.

Sonra güneşi doğar halde görünce de: "Rabbim budur. Bu hepsinden daha büyük" dedi. O da batınca: Ey kavmim! Ben si*zin Allah (c.c.)'a şerîk koşa geldiğinizden kesin olarak uzağımdır. Hiç kuşkusuz, ben bir muvahhid olarak yüzümü, o gökler ve yeri yaratmış bulunan Allah (c.c.)'a yönelttim. Ben müşriklerden değilimdir" dedi.

Rabb'i Ona: "Müslüman ol! dediği zaman, o, âlemleri Rabb'ma teslim oldum dedi."
 

Benzer konular

maraşlı

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
1,540
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.
 

maraşlı

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
23 Eylül 2021
Mesajlar
1,540
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş