“Enflasyon Karşısında Sağlıkçılara Refah Payı İstiyoruz!”

rasim89

Forum Üyesi
Katılım
25 Mart 2023
Mesajlar
968
Tepkime puanı
2
Konum
Ankara
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Gençlerbirliği
Hemşirenin polis eşinin Hakkari'ye tayini çıkması üzerine hemşirenin aynı ile atanmasının reddedilmesi üzerine açılan davada 'yürütmeyi durdurma' kararı çıktı.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, TÜİK’in Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, şube binasında bir basın açıklaması yaptı.

Başkan , açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TÜİK, Mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon, Mayıs ayında da yükselişini sürdürdü. Geçtiğimiz ay mal ve hizmet fiyatları ortalama %3,37 oranında artarken, yıllık enflasyon %75,45’e ulaştı. Yılın başından beri enflasyon toplamda %22,72 oranında artmış durumda. Ocak ayında memur maaşlarına yapılan %15’lik zam erimeye devam etti ve kamu çalışanlarının alım gücü, geçtiğimiz yılın Aralık ayına göre %7,72 azaldı.”

omer-ceker.jpeg


Enflasyon nedeniyle memur ve emekli maaşları eriyor!​


Ülkemizdeki ekonomik durumun iç açıcı olmadığını belirten Çeker, “Geçtiğimiz günlerde kamunun finansal ihtiyacını azaltmak amacıyla bir dizi tasarruf önlemleri alındı. Bu önlemler, servis hizmetlerinin kaldırılması, koruyucu giyim yardımı, fazla mesai ödemeleri ve lojman kiraları gibi kamu çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını doğrudan etkileyen konuları içeriyor. Dolayısıyla, bir tarafta yüksek enflasyon nedeniyle memur ve emekli maaşları erirken, diğer tarafta alınan tedbirlerle de elde edilmiş haklar kısıtlanıyor.” dedi.

Refah payı olmadan bu süreci atlayamayız​


Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından “Refah payı olmadan sürecin atlatılması imkansız” diyen Çeker, bu olumsuz şartlar altında memur ve emeklilerin eriyen maaşlarıyla ay sonunu getirmelerinin imkânsız hale geldiğini vurguladı: “Ücret ve vergi politikaları, gelir dağılımının sağlanacağı ve maaşlardaki erimenin durdurulacağı tek mekanizma. Bu mekanizmaların doğru kullanılmaması durumunda dar ve sabit gelirliler üzerindeki ekonomik yük daha da artıyor. Memur ve emeklilerin üzerindeki bu yükü hafifletmenin yolu, maaşlara enflasyonun üzerinde bir artış yapılmasından geçmektedir.” Alım gücünü korumanın ve yükseltmenin yolunun refah payından geçtiğini belirten Çeker, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi, maaşlara refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerimizin karşılık bulması bu süreçte hayati bir önem taşıyor. Çarşı ve pazarda fiyatlar sürekli yükselirken, alım gücünü koruyacak ve memur ile emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç var.” dedi.

‘Refah Payı Uygulamasına Dönün’ Çağrısı​


Enflasyonun hızının kesilmesi ve hayat pahalılığının azalmasının uzun bir süreç alacağını söyleyen Çeker, “Sağlık çalışanlarına refah payı verilmeden bu sürecin atlatılamayacağının yetkililerce kabul edilmesi ve bir an önce refah payı uygulamasına dönülmesi gerekiyor. Enflasyon farkının her ay sonunda hesaplanarak sağlık çalışanlarına ödenmesi önem arz ediyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Uğur Ağdaş
ataşehir escort - anadolu yakası escort - bostancı escort - kadıköy escort - maltepe escort - escort bayan - pendik escort - kurtköy escort - kadıköy escort - kartal escort - elektronik sigara - deneme bonus - Jigolo arkadaşlık ajansı