egitimgonullusu
Forum Üyesi

Açık öğretim sistemi, örgün eğitim imkanı bulamayan veya farklı nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda kalan kişilere eğitim imkanı sunan bir sistemdir. Bu sistemde dersler genellikle internet üzerinden veya basılı materyaller aracılığıyla uzaktan işlenir. Sınavlar ise belirli merkezlerde yüz yüze yapılır.
Açık Öğretimde Online Dersler
Açık öğretimde online dersler, öğrencilerin ders materyallerine internet üzerinden erişebilmelerini, ders videolarını izleyebilmelerini ve online olarak derslere katılabilmelerini sağlar. Online dersler, öğrencilere zaman ve mekan bağımsızlığı sunar. Öğrenciler, dersleri kendi hızlarında ve uygun zamanlarında çalışabilirler.Online dersler genellikle şu şekillerde sunulur:
- Ders Materyalleri: Ders kitapları, notlar, sunumlar ve diğer materyaller genellikle PDF veya diğer formatlarda online olarak sunulur. Öğrenciler, bu materyallere istedikleri zaman erişebilir ve indirebilirler.
- Video Dersler: Ders konularının anlatıldığı video dersler, öğrencilerin konuları daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Video dersler, genellikle tekrar tekrar izlenebilir.
- Canlı Dersler: Bazı açık öğretim kurumları, canlı dersler düzenleyebilir. Canlı derslerde öğrenciler, öğretmenlerle etkileşim kurabilir ve sorularını sorabilirler.
- Tartışma Forumları: Online platformlarda tartışma forumları aracılığıyla öğrenciler, ders konularını tartışabilir, sorularını sorabilir ve birbirlerine yardımcı olabilirler.
Açık Öğretimde Sınav Sistemi
Açık öğretimde sınavlar genellikle yüz yüze olarak yapılır. Sınav merkezleri, öğrencilerin kayıtlı oldukları illerde veya yakınlarındaki merkezlerde bulunur. Sınav tarihleri ve yerleri önceden ilan edilir.Açık öğretimde sınav sistemi, genellikle şu şekildedir:
- Ara Sınavlar: Dönem içinde yapılan sınavlardır. Öğrencilerin ders konularına ne kadar hakim olduklarını ölçmeyi amaçlar.
- Dönem Sonu Sınavları: Dönem sonunda yapılan sınavlardır. Öğrencilerin dönem boyunca öğrendikleri konuları ne kadar iyi özümsediklerini ölçmeyi amaçlar.
- Bütünleme Sınavları: Dönem sonu sınavlarında başarısız olan öğrencilerin tekrar sınava girme hakkı vardır. Bütünleme sınavları, genellikle dönem sonu sınavlarından sonra yapılır.
Açık Öğretimde Başarı İçin İpuçları
- Düzenli Çalışın: Açık öğretimde başarılı olmak için düzenli olarak ders çalışmak çok önemlidir. Dersleri ertelemeyin ve düzenli olarak tekrar yapın.
- Kaynakları Etkili Kullanın: Ders materyallerini, video dersleri ve diğer kaynakları etkili bir şekilde kullanın. Anlamadığınız konuları tekrar tekrar gözden geçirin.
- Soru Çözme Pratiği Yapın: Bol bol soru çözerek konuları pekiştirin ve sınav formatına alışın.
- Zaman Yönetimine Dikkat Edin: Sınavlara hazırlanırken zamanınızı etkili bir şekilde kullanmaya özen gösterin.
- Motivasyonunuzu Yüksek Tutun: Açık öğretimde başarılı olmak için motivasyonunuzu yüksek tutmanız çok önemlidir. Kendinize güvenin ve düzenli olarak çalışmaya devam edin.