112 Ambulanslarına Ceza Yazılamaz!

rasim89

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
25 Mart 2023
Mesajlar
1,610
Tepkime puanı
3
Konum
Ankara
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Gençlerbirliği
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, konu hakkında şu açıklamayı yaptı;

Kırmızı Işıkta Geçemezsin​


Görevi acil durumlarda hastaya en kısa zamanda ulaşmak ve hastayı en yakın sağlık kuruluşuna götürmek olan 112 çalışanlarımız sorunlarla mücadele etmekten asli görevlerini yerine getirmekte zorlanıyorlar. Görevdeyken kırmızı ışık, hız, kural ihlali vb. pek çok trafik cezası yazılan ambulanslarımız ile ilgili yıllarca, defaten basın açıklamaları yapan resmi başvurularda bulunan bir sendika olarak mücadelemiz sonuç vermiştir. T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 27.08.2026 tarihli Ambulanslara Düzenlenen Trafik Cezaları ile ilgili yazısında Ambulansların görevde olduğu süre içerisinde yani vakaya sevk edilen vaka kaydı olan ambulanslara ceza yazılamayacağı ile ilgili ilgili bakanlık ve kurumlara yazı yazılmıştır. Yolda giden vatandaşın hiçbir yetkisi olmadan; “ambulansta hasta var mı? Sirenlerin niye açık? Niye güvenlik şeridinden gidiyorsun? Kırmızı ışıkta geçemezsin…” vb. sorularına muhatap olan 112 çalışanlarımızın bundan sonraki süreçte daha rahat olacağı inancındayız.

Şunun altını bir kez daha çizmek isteriz ki, en hızlı şekilde hastaya ulaşmak için çaba gösteren 112 Acil Sağlık Hizmeti sunan çalışanlarımıza trafik kurallarına uyun diye talimat vermek, trafik cezası yazmak, dolaylı olarak vatandaşı cezalandırmaktır. 112 ambulanslarının içerisinde hasta olmasa bile, o ambulans hizmet verdiği bölgeye ulaşmaya çalışmaktadır. Ambulansta hasta olmadığında, ambulansın yavaş hareketlerle istasyonuna gitmesi, o bölgede ambulans ihtiyacı olan bir başka vatandaşa daha geç ulaşmasına, belki de, vatandaşın ölümüne sebep olabilecektir. Sonuç olarak mesai saatleri içerisinde olan ambulans her zaman görevdedir.

Ambulanslar trafikte ayrıcalıklı, geçiş üstünlüğü olan araçlarımızdır​


Acil bir vakaya ulaşmada saniyelerin bile çok değerli olduğu bir zamanda, ambulansta görevli sağlık çalışanlarımızın tek düşüncesi, vakaya en kısa zamanda ulaşmak ve hastayı en kısa sürede hastaneye yetiştirmektir. Zaman zaman kendi canlarını bile hiçe sayıp, o ambulansta hastadan başka, üç canın daha olduğunun farkında olmak ve hastayı bir yerlere birkaç dakika erken ulaştırmaya çalıştıklarını bilmek gerekir.

08.09.2026
Ahmet DOĞRUYOL
BİRLİK SAĞLIK SEN Genel
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

konkordato - Uğur Ağdaş - Google Ads Reklam Saldırısı - Reklam Koruma