iOS 12 işletim sisteminin yeni özellikleri bir hayli dikkat çekici. Bu seride çok önemli bir değişiklik olmadığı yönünde genel yorum oluşmuş ve iOS 12 işletim sisteminin kararlılık üzerine kurulmuş bir işletim sistemi olduğu üzerinde durulmuştu. Fakat bu durum yeni özelliklerin kullanılmaya başlamasıyla değişti. Yeni özelliklerden birisi olan ekran süresi özelliği de bu konuda dikkat çeken uygulamalardan bir tanesi.
Daha önce bu özelliği nasıl kullanılacağı konusunda bilgilere yer vermiştik. Ekran süresi özelliğini nasıl kullanacağınızı ve ne gibi ayrıcalıkları olduğunu görmek için aşağı eklediğimiz bağlantıya gidebilirsiniz. Bu yazımızda ise iOS 12 ekran süresi özelliği ile App Store ve iTunes üzerinden satın alımların nasıl engellenebileceğinden söz edeceğiz.
Bakınız: Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?
Özelliğin ne şekilde açılacağı konusunda bilgi verdik. Dilerseniz satın alımların nasıl engelleneceği konusunda bilgi verelim.
Daha önce bu özelliği nasıl kullanılacağı konusunda bilgilere yer vermiştik. Ekran süresi özelliğini nasıl kullanacağınızı ve ne gibi ayrıcalıkları olduğunu görmek için aşağı eklediğimiz bağlantıya gidebilirsiniz. Bu yazımızda ise iOS 12 ekran süresi özelliği ile App Store ve iTunes üzerinden satın alımların nasıl engellenebileceğinden söz edeceğiz.
Bakınız: Ekran Süresi Özelliği Nasıl Kullanılır?
Ekran Süresi ile App Store ve iTunes Store Satın Alımlarını Engelleme
Yapacağınız işlemler yine ekran süreci menüsü içerisinde olacak. Bu nedenle ilk olarak söz konusu özelliği açmanız gerekiyor. Satın alımları engelleme için yapmanız gerekenlerden söz edelim.- İlk işlem ekran süresi özelliğini açmak olacak.
- Bunun için “Ayarlar” menüsüne giriyoruz. Ardından “Ekran Süresi” bölümüne geçmeniz gerekiyor.
- Burada özellik kapalıysa “Ekran süresini aç” ifadesini göreceksiniz. Bu sekmeye basmanız gerekiyor.
- Şimdi sizden bir seçim istenecek. Kendi cihazınız için ayarlama yapıyorsanız, “Bu Benim iPhone’um” sekmesini seçmeniz gerekiyor.
- Eğer çocuğunuzun cihazı için ayarlamalar yapıyorsanız, bu durumda da “Bu çocuğumun iPhone’u” sekmesini seçiyoruz.
Özelliğin ne şekilde açılacağı konusunda bilgi verdik. Dilerseniz satın alımların nasıl engelleneceği konusunda bilgi verelim.
- Bunun için ekran süresi özelliğinin içerisinde “İçerik ve Gizlilik sınırlamaları” kısmına girin. Parolanızı girin ve düzenleme ekranına geçin.
- App Store Satın alımlarını seçip, uygulama içi satın alımları menüsü altında yer alan “izin verme” sekmesini kullanın.