iOS 14 işletim sisteminin yeni beta sürümleri her hafta yayınlanmaya devam ediyor. Geçen hafta iOS 14 Beta 7 yayınlanmıştı ve bu beta sürümüyle beraber ufak tefek, son düzenlemeler diyebileceğimiz düzenlemeler yapılmıştı. Aradan 1 hafta geçti geçmedi iOS 14 Beta 8 sürümü yayınlandı.
Yenilik olarak bakıldığı zaman, bu sürümde çok önemli artı bir özellik gözükmüyor. Fakat bu sürümün diğer betalara göre ayrı bir yönü var. Geliştiricilerden gelen mesajlara göre bu son beta olacak.
Boyuttan da kolayca anlayabileceğiniz gibi söz konusu sürüm mini düzenlemeleri içeren bir sürüm. Ayrıca kodlarda da gözüküyor ki bu son beta. Bu sürümden sonra iOS 14 GM sürümünün yayınlanması beklenmekte.
iOS 14 GM versiyon, artık son versiyon olacak. Geliştiriciler için yayınlanacak olan Golden Master olarak bildiğimiz sürüm, final sürümüyle birebir aynı olacak. Geliştiriciler için yayınlanacak bu sürümün hemen arkasından ise artık son dediğimiz iOS 14 final sürümü yayınlanacak ve böylece iOS 14 güncellemesine de kavuşmuş olacağız.
Desteklenen tüm iPhone modelleri için aynı anda sunulacak olan güncelleme, haftaya yapılacak olan tanıtımla beraber çıkmış olur. Aynı anda Apple Watch akıllı saatler için WatchOS 7 işletim sistemi ve iPad modelleri için de iPadOS işletim sisteminin yayınlanması bekleniyor.
Haftaya yapılacak tanıtımdan sonra hem iOS 14 hem de diğer yazılımların final sürümleri hakkında daha fazla şey paylaşacağız.
Yenilik olarak bakıldığı zaman, bu sürümde çok önemli artı bir özellik gözükmüyor. Fakat bu sürümün diğer betalara göre ayrı bir yönü var. Geliştiricilerden gelen mesajlara göre bu son beta olacak.
iOS 14 Beta 8 Son Beta Sürümü Olarak Kalabilir
Toplamda boyutu 100 MB olan mini beta sürümünde, hatalara karşı iyileştirme yapıldığı görülüyor. Bir yandan hatalara karşı iyileştirmeler yapılmış bir yandan ise tespit edilen bazı performans sorunları giderilmiş.Boyuttan da kolayca anlayabileceğiniz gibi söz konusu sürüm mini düzenlemeleri içeren bir sürüm. Ayrıca kodlarda da gözüküyor ki bu son beta. Bu sürümden sonra iOS 14 GM sürümünün yayınlanması beklenmekte.
iOS 14 GM versiyon, artık son versiyon olacak. Geliştiriciler için yayınlanacak olan Golden Master olarak bildiğimiz sürüm, final sürümüyle birebir aynı olacak. Geliştiriciler için yayınlanacak bu sürümün hemen arkasından ise artık son dediğimiz iOS 14 final sürümü yayınlanacak ve böylece iOS 14 güncellemesine de kavuşmuş olacağız.
Desteklenen tüm iPhone modelleri için aynı anda sunulacak olan güncelleme, haftaya yapılacak olan tanıtımla beraber çıkmış olur. Aynı anda Apple Watch akıllı saatler için WatchOS 7 işletim sistemi ve iPad modelleri için de iPadOS işletim sisteminin yayınlanması bekleniyor.
Haftaya yapılacak tanıtımdan sonra hem iOS 14 hem de diğer yazılımların final sürümleri hakkında daha fazla şey paylaşacağız.