4 gün kadar önce Apple’ın sürpriz bir işletim sistemi sürümü yayınladığını gördük. Aslında hesapta olmayan bu ara sürüm iOS 14.7.1 olarak geçiyordu. Apple’ın yeni sürümü neden yayınladığı konusunda bir bilgi vardı ve bunun için de mini bir bilgilendirme yapıldı ama yine geliştiricilerin de incelemelerini bekledik. Yapılan incelemeler ve sürüm bilgilerine göre bakacak olursak güncellemenin yayınlanmasındaki ana neden belli.
Peki, destekli tüm cihazlara gelen yeni güncellemenin amacı ya da amaçları neler? Güncelleme yapmak gerekiyor mu?
Sorun yaşayan kullanıcılar özelliği kullanarak telefonu açamazken, tam tersi durumları yaşayan kullanıcılar olduğu da ortaya çıktı. Yani bazı kullanıcılar da saati takmasalar ya da bu işlevi kullanmak istemeseler bile eşleştirilmiş olan saat akıllı telefonu başlatıyordu.
İşte bu sorunu çözmek adına düğmeye basan Apple, durumu değiştirmek için iOS 14.7.1 güncellemesini yayınlandı. Güncellemenin yayınlanmasının en büyük nedeni bu sorunun çözümünü sağlamak. Fakat bunun dışında iki neden daha var.
Geliştiricilere göre Apple yeni sürümde iki güvenlik açığını kapattı. Bu güvenlik açıklarının ne olduğu tabii ki açıklanmadı. Zaten bu zamana kadar benzer durumlarda da hiç açıklama yapılmadığını gördük. Sonuçta bir güvenlik açığı kapatılmış olsa da bunu açıklamak hala güvenlik sorunları yaşanmasına neden olabilir.
Sadece Apple değil, bu durumda diğer firmalarda genelde açıklamalar yapmamayı tercih ediyor. Apple sadece bunlardan biri oldu gibi duruyor. Gerekli mi derseniz Apple’ın da söylemine göre evet bu sürümü yüklemek gerekli. Zaten iOS işletim sisteminde bir güncelleme yayınlanıyorsa, bu güncellemenin yüklenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Çünkü Apple, güncelleme konusunda sıkı çalışma yapan firmalardan biri. Firma sorunları çözmek ve hataları tamamen gidermek adına sürekli sürümler üzerinde çalışıyor.
Peki, destekli tüm cihazlara gelen yeni güncellemenin amacı ya da amaçları neler? Güncelleme yapmak gerekiyor mu?
iOS 14.7.1, Apple Watch ile Yaşanan Bir Sorun için Yayınlandı
Sürüm notlarına ve yapılan incelemelere göre güncellemenin yayınlanmasının nedeni Apple Watch ile iPhone arasında yaşanan bir sorun. Daha çok Touch ID kullanan iPhone modellerinde yaşandığı söylenen sorunda, Apple Watch akıllı saatleri ile iPhone akıllı telefonlarını açmak mümkün olmuyor.Sorun yaşayan kullanıcılar özelliği kullanarak telefonu açamazken, tam tersi durumları yaşayan kullanıcılar olduğu da ortaya çıktı. Yani bazı kullanıcılar da saati takmasalar ya da bu işlevi kullanmak istemeseler bile eşleştirilmiş olan saat akıllı telefonu başlatıyordu.
İşte bu sorunu çözmek adına düğmeye basan Apple, durumu değiştirmek için iOS 14.7.1 güncellemesini yayınlandı. Güncellemenin yayınlanmasının en büyük nedeni bu sorunun çözümünü sağlamak. Fakat bunun dışında iki neden daha var.
Geliştiricilere göre Apple yeni sürümde iki güvenlik açığını kapattı. Bu güvenlik açıklarının ne olduğu tabii ki açıklanmadı. Zaten bu zamana kadar benzer durumlarda da hiç açıklama yapılmadığını gördük. Sonuçta bir güvenlik açığı kapatılmış olsa da bunu açıklamak hala güvenlik sorunları yaşanmasına neden olabilir.
Sadece Apple değil, bu durumda diğer firmalarda genelde açıklamalar yapmamayı tercih ediyor. Apple sadece bunlardan biri oldu gibi duruyor. Gerekli mi derseniz Apple’ın da söylemine göre evet bu sürümü yüklemek gerekli. Zaten iOS işletim sisteminde bir güncelleme yayınlanıyorsa, bu güncellemenin yüklenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Çünkü Apple, güncelleme konusunda sıkı çalışma yapan firmalardan biri. Firma sorunları çözmek ve hataları tamamen gidermek adına sürekli sürümler üzerinde çalışıyor.