iOS işletim sistemi, her sene aynı dönemlerde yeni sürümle güncelleniyor. Haziran ayında düzenlenen özel WWDC etkinliğiyle beraber tanıtıma çıkan yeni sürümler, beraberinde birçok yenilikleri ve sistem değişikliklerini de getiriyor. Bu şekilde sunulacak olan yeni sürüm iOS 13 işletim sistemi olacak. WWDC 2019 etkinliğinde karşımıza çıkacak olan iOS 13 işletim sisteminin nasıl özellikleri olacağına ilişkin yeni detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Dün yayınlanan Bloomberg raporunda da yeni işletim sisteminin en net sızıntıları paylaşılmış oldu.
Bunun dışında da ortaya çıkan bazı değişiklikler var. Mesela iOS 13 ile beraber uzun süredir beklenen karanlık modun kullanıma gireceği söylendi. Raporda da bu bilgilere net bir şekilde ulaşmak mümkün oldu. Çoklu görev iyileştirmeleri ve düzenlemelerinin yanı sıra CarPlay sistemi için de çok önemli değişiklikler yapılacak.
CarPlay sistemi için çok daha fazla özelliğin kullanıma girdiğini göreceğiz. Hem arayüz kısmında hem de desteklenen işlevler kısmında daha başarılı bir uygulama göreceğiz. Şimdilik ortaya çıkan değişiklikler bunlar. iOS 13 elbette birçok sürprizle beraber gelecek. Bu sürprizler ortaya çıktığı zaman haberimizi güncelleyeceğiz.
iOS 13 Neler Sunacak?
Rapora baktığımız zaman ilk dikkat çeken kısmın iPad ara yüzünde yapılacak olan değişiklik olduğu görülüyor. iPad için kullanılan ana ekranda değişikliklere gideceği söylenen Apple’ın, raporlara yansıyan kadarına baktığımız zaman çok daha dikkat çekici bir arayüz sunacağı görülüyor. Daha kullanışlı ve biraz daha sade bir ana ekran beklentisi var.Bunun dışında da ortaya çıkan bazı değişiklikler var. Mesela iOS 13 ile beraber uzun süredir beklenen karanlık modun kullanıma gireceği söylendi. Raporda da bu bilgilere net bir şekilde ulaşmak mümkün oldu. Çoklu görev iyileştirmeleri ve düzenlemelerinin yanı sıra CarPlay sistemi için de çok önemli değişiklikler yapılacak.
CarPlay sistemi için çok daha fazla özelliğin kullanıma girdiğini göreceğiz. Hem arayüz kısmında hem de desteklenen işlevler kısmında daha başarılı bir uygulama göreceğiz. Şimdilik ortaya çıkan değişiklikler bunlar. iOS 13 elbette birçok sürprizle beraber gelecek. Bu sürprizler ortaya çıktığı zaman haberimizi güncelleyeceğiz.