iPhone akıllı telefonları için yayınlanan iOS 13 güncellemesinin en büyük sorunlarının başında pil sorunları geliyordu. Söz konusu işletim sisteminin eski iPhone modellerinde başta olmak üzere bir pil sıkıntısı ortaya çıkardığını gördük. Pil kısmında yaşanan sorunlar için ilk büyük sistem güncellemesinin sunulması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu ve sürüm notlarında pil sorununa çözüm olduğu belirtilen iOS 13.1 sürümü yayınlandı.
iOS 13.1 sürümünün yayınlanmasının hemen ardından, merak edilen ilk kısımda pil sorununun çözülüp çözülmediği oldu. iOS 13.1.1 sürümü de yayınlandı ancak bu sürüm bir hatayı kapatmak için yayınlandı. Haliyle iOS 13.1 sürümünün batarya sorunlarına çözüm olup olmadığı merak ediliyor.
iOS 13.1 sürümünde de Apple’ın belirttiği pil sürelerine çıkılmadığını söylemek lazım. Özellikle eski iPhone modellerinde beklenen pil dayanma sürelerinin elde edilemediği görülüyor. Yeni iPhone modellerinde ise sorun biraz daha az dikkat çekiyor.
Bu modellerde belirtilen pil dayanma sürelerine daha çok yaklaşıldığını ekleyelim. Yine de istenen seviyelere ulaşılamadığı söylemek gerekiyor. Kullanıcı yorumlarından gelen değerlendirmelerin de genel olarak bu şekilde olduğunu söylemek gerekiyor.
iOS 13.2 sürümünde odaklanılacak olan noktalardan birisinin de pil dayanma süresi olacağı kesin. Pil dayanma sürelerinin artması için Apple’ın nasıl bir önlem alacağını bilmek oldukça zor ancak bir düzenleme yapılması da şart gibi duruyor. Aynı durum iOS 11 işletim sisteminde karşımıza çıkmıştı. iOS 11 işletim sisteminde benzer sorunlar oluşmuş ve Apple güncellemelerle bu durumu değiştirmeyi başarmıştı.
iOS 13.1 sürümünün yayınlanmasının hemen ardından, merak edilen ilk kısımda pil sorununun çözülüp çözülmediği oldu. iOS 13.1.1 sürümü de yayınlandı ancak bu sürüm bir hatayı kapatmak için yayınlandı. Haliyle iOS 13.1 sürümünün batarya sorunlarına çözüm olup olmadığı merak ediliyor.
iOS 13.1 Pil Sorunu
Yeni işletim sistemi sürümünün pil kısmında yine tam olarak sorunları çözmediği görülüyor. Yine bu sürümde de belli başlı pil sıkıntıları yaşandığı belirtiliyor. Aslında tam olarak sorun olarak nitelendiremeyiz. Pil kısmında dayanma sıkıntısı var.iOS 13.1 sürümünde de Apple’ın belirttiği pil sürelerine çıkılmadığını söylemek lazım. Özellikle eski iPhone modellerinde beklenen pil dayanma sürelerinin elde edilemediği görülüyor. Yeni iPhone modellerinde ise sorun biraz daha az dikkat çekiyor.
Bu modellerde belirtilen pil dayanma sürelerine daha çok yaklaşıldığını ekleyelim. Yine de istenen seviyelere ulaşılamadığı söylemek gerekiyor. Kullanıcı yorumlarından gelen değerlendirmelerin de genel olarak bu şekilde olduğunu söylemek gerekiyor.
iOS 13.2 sürümünde odaklanılacak olan noktalardan birisinin de pil dayanma süresi olacağı kesin. Pil dayanma sürelerinin artması için Apple’ın nasıl bir önlem alacağını bilmek oldukça zor ancak bir düzenleme yapılması da şart gibi duruyor. Aynı durum iOS 11 işletim sisteminde karşımıza çıkmıştı. iOS 11 işletim sisteminde benzer sorunlar oluşmuş ve Apple güncellemelerle bu durumu değiştirmeyi başarmıştı.