Apple, çok kısa bir süre önce yeni mobil işletim sistemi için yeni beta sürümünü yayınladı. iOS 11 Beta 2 sürümü olarak geliştiriciler için yayınlanan yeni beta sürümüyle beraber işletim sistemine birçok özellik eklendi. Söz konusu işletim sistemi güncellemesiyle beraber gelen yenilikler ise iOS 11’in ne kadar başarılı olacağını da göstermekte. Peki iOS 11 Beta 2 sürümüyle gelen yeni sistemler neler? Adım adım bakalım.
iOS 11 Beta 2 Sürümüyle Gelen Yenilikler
Öncelikle iOS 11 Beta 2 serisinin genel olarak performans artışı sağladığı ve sistem hatalarının giderildiğini belirtelim. iOS 11 hataları bölümünde ele aldığımız hatalar içerisinde de birçok düzenleme söz konusu. Bunun dışında gelen yenilikler ise şöyle;- Bildirim Sistemi Yenilendi: Yeni işletim sistemi sürümüyle beraber ilk olarak bildirim sisteminde yeniliklerin yapıldığını görmekteyiz. Hangi uygulamadan ya da hangi sistemden bildirim gelirse gelsin yapılan değişimle beraber bildirimlerin içerisinde yer alan yazıların bir kısmını seçip kopyalama özelliğine sahip olabiliyorsunuz. Diyelim ki bir uygulamada güncelleme bildirimi geldi. İfade içerisinde yer alan bir sürüm numarasını kopyalayıp arama yapabiliyorsunuz.
- Kilit Ekranı Animasyonları İçin Beğeni Toplayan Değişiklik: iOS 11 Beta 2 sürümüyle beraber yenilenmiş olan kilit ekranlarının ayrıca bulanıklaşma animasyonu aldığını da görmekteyiz. Kilit menüsünü aşağı doğru çekerken bulanık efekti karşınıza çıkıyor.
- Dosyalar Yenilendi: Artık verileri doğrudan yeni dosya sistemlerine kaydetme özelliğine sahibiz.
- Safari Değiştirildi: Safari tarayıcı da hem performans artışı sağlayacak yenilikler yapıldığı hem de deneysel özellikler adı verilen bir sistem eklendi. Birçok deneysel özelliği isteğe bağlı olarak kullanabiliyorsunuz. Bu yeni özelliği kullanmak içinde “ayarlar-safari-gelişmiş-deneysel” kısmını ziyaret etmeniz ve burada istediğiniz özellikleri sağa kaydırarak aktif konuma getirmeniz gerekiyor.
- Kontrol Merkezine Apple Music değişikliği: Artık kontrol merkezinde Apple music çalan parça bilgisi de gösteriliyor.
- Rahatsız Etme Özelliği Geliştirildi: Sürüş sırasında rahatsız etme özelliğini otomatik algılayan bir sisteme getiren yeni beta sürümüyle beraber rahatsız etme özelliğini daha fazla özelleştirebiliyorsunuz da.
- Dikte dilleri arttırıldı: Hintçe eklendi.
- iPad Dock Son açılan Sistemi: Artık Dock menüsünde son açılanı göster seçeneği devre dışı bırakılabiliyor.
- Ekran görüntülerini doğrudan paylaşma sistemi.