iOS işletim sistemi ve iPadOS işletim sistemi için istatistikleri açıklamak Apple’a düşen bir görev. Apple’a düşen bir görev çünkü geliştiricilerin bu verilere ihtiyacı var. Hangi sürüm ne kadar kullanılıyor ve yeni sürümlere geçiş hızları nasıl gibi verilerin öğrenilmesi gerekiyor. Apple bu konuda şeffaf olan ve doğru verileri paylaşan bir firma.
Android işletim sisteminde bu verileri tutmak çok kolay olmuyor çünkü çok sayıda marka var. Apple için ise bu verileri tutmak biraz daha kolay. Kendi ekosistemi içerisinde araştırmalar yapılıyor ve veriler toplanıyor.
Oran tüm iPhone modelleri hesaba alındığı zaman değişiyor. O zaman iOS 13 kullanım oranında düşüş yaşanıyor. Hem de ciddi bir düşüş. Eski iPhone kullanıcıların sayısı hala az değil. Tüm iPhone telefonlar hesaba katıldığı zaman kullanım oranı:
Son 4 yıl iPad tabletlerinde iPadOS ezici bir üstünlüğe sahip. iOS 13 kullanım oranına göre bile daha yukarıda bir oran var.
Android işletim sisteminde bu verileri tutmak çok kolay olmuyor çünkü çok sayıda marka var. Apple için ise bu verileri tutmak biraz daha kolay. Kendi ekosistemi içerisinde araştırmalar yapılıyor ve veriler toplanıyor.
Son İstatistiklere Göre iOS Kullanım Oranları
Yeni rapora göre iOS işletim sisteminin kullanım oranlarında yeni sürüme geçiş hızlandı. 4 yılın iPhone akıllı telefonları arasında derecelendirme yapıldığında kullanım oranları;- iOS 13 kullanım oranı %92
- iOS 12 kullanım oranı %7
- Eski iOS kullanım oranı %1-2
Oran tüm iPhone modelleri hesaba alındığı zaman değişiyor. O zaman iOS 13 kullanım oranında düşüş yaşanıyor. Hem de ciddi bir düşüş. Eski iPhone kullanıcıların sayısı hala az değil. Tüm iPhone telefonlar hesaba katıldığı zaman kullanım oranı:
- iOS 13 kullanım oranı %81
- iOS 12 kullanım oranı %13
- Eski iOS kullanım oranı %6
Son 4 yıl iPad tabletlerinde iPadOS ezici bir üstünlüğe sahip. iOS 13 kullanım oranına göre bile daha yukarıda bir oran var.
- iPadOS kullanım oranı %93
- iOS 12 kullanım oranı %5
- Daha eski sürümler kullanım oranı %1
- iPadOS kullanım oranı %73
- iOS 12 kullanım oranı %16
- Daha eski sürüm kullanım oranı %11