Gül Tatlısı Tarifi

Faruk

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
8,750
Tepkime puanı
45
Konum
Diyarbakır
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Galatasaray
Gül Tatlısı Tarifi

Bu tatlı gerçekten çok göz alıcı oluyor ve sofranızdaki herkesi kendine hayran bırakıyor. Pasta tariflerinin en güzellerinden birini bu yazımızda okuyacaksınız. Gül tatlı tarifi bu tarifte gıda boyası kullanmamız gerekiyor gıda boyaları zararsız bitkilerden ve doğadan elde edilen boyalardır. Örneğin safran bitkisinden sarı altın rengi elde edilebilmektedir. Günlük hayatta yediğimiz içtiğimiz her şeyde hemen hemen gıda boyası vardır.
Malzemeler

• 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 1 yumurta
• 1/2 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin
• 2 kaşık irmik
• 1 kaşık sirke
• 2 kaşık çok ince çekilmiş fındık
• aldığı kadar un
şerbeti İçin:
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 1/2 limon
• Renklendirmek için: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Yapılışı:
Tereyağını derin bir kaba alıp biraz bastırarak sıvılaşmasını sağlıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz tüm malzemeleri attıktan sonra unu da azar azar ekleyip kulak memesi sertliğinde bir hamur elde ediyoruz. Hamurun içerisine gıda boyasını da ekliyoruz ve iyice her yeri boyanıncaya kadar karıştırıyoruz. Her yeri karışıp boyanınca hamurumuzu dinlenmek üzere kenara alıyoruz.
şerbetin hazırlanmasına geçebiliriz pastalara tatlı halini veren bildiğiniz gibi şerbettir. Tüm tatlı tariflerinde şerbete rastlamanız mümkündür. şeker ve suyu bir kaba alıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz şerbetin hazır olduğunu kaşığı şerbete batırıp şerbet sıvı değilse şerbet olmuş demektir. Biraz da limon suyu katıp o şekilde kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Hamurdan bezeler kapatıp gül şekli veriyoruz ve fırında pişiriyoruz piştikten sonra şerbeti de katıp artık servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Emre Esmer

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
10 Nisan 2019
Mesajlar
6,434
Tepkime puanı
10
Yaş
33
Konum
İstanbul
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Beşiktaş
Yemek tarifi için teşekkürler
 

SiyahLi

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
3,882
Tepkime puanı
8
Takım
Beşiktaş
Paylaşım için teşekkürler
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Uğur Ağdaş
ataşehir escort - anadolu yakası escort - bostancı escort - kadıköy escort - maltepe escort - escort bayan - pendik escort - kurtköy escort - kadıköy escort - kartal escort - elektronik sigara - deneme bonus - Jigolo arkadaşlık ajansı