iOS işletim sisteminde genelde Apple’ın kendi uygulamalarının kullanımına izin veriliyor olsa da bu durum iOS işletim sisteminin kullanıldığı tüm cihazlarda sadece Apple uygulamalarını kullanacak anlamına gelmiyor. Bunun dışında özellikle Google gibi dev firmaların uygulamaları da iOS yüklü cihazlarda sıkça kullanılmakta.
Bu noktada iOS üzerinde Google uygulamalarını görmek biraz şaşırtıcı olabilir. Sonuç olarak iki firmada birbirine rakip firmalar olarak gösteriliyor. Ama işin içine ticaret girince bu durum biraz daha değişiklik gösteriyor. Hem Google hem de Apple kendi cihazlarında iki rakip firma olarak birbirlerinin uygulamalarını kullanabiliyor. iOS işletim sistemlerinde bu şekilde en çok kullanılan Google uygulamalarından birisi de Google Maps uygulaması.
Android sürümünde kullanılan özelliklerden biri olarak bilinse de bir türlü uygulamanın iOS sürümüne dahil edilmeyen özelliğin sonunda yeni güncelleme ile uygulamaya dahile edildiği de belirtildi. Yapılan güncelleme açıklamasından sonra söz konusu uygulamanın Timeline özelliğini aldığı da ortaya çıktı.
Bu noktada iOS üzerinde Google uygulamalarını görmek biraz şaşırtıcı olabilir. Sonuç olarak iki firmada birbirine rakip firmalar olarak gösteriliyor. Ama işin içine ticaret girince bu durum biraz daha değişiklik gösteriyor. Hem Google hem de Apple kendi cihazlarında iki rakip firma olarak birbirlerinin uygulamalarını kullanabiliyor. iOS işletim sistemlerinde bu şekilde en çok kullanılan Google uygulamalarından birisi de Google Maps uygulaması.
Google Maps İçin Yeni Özellikler
Fakat he ne kadar Apple’ın iOS işletim sisteminde sıkça kullanılan uygulamalardan biri olsa da Google Maps uygulamasının iOS işletim sisteminde de belli başlı eksiklikleri yok değil. Bu özellikler arasında en çok dikkat çekeni ise Timeline özelliği olmuştu.Android sürümünde kullanılan özelliklerden biri olarak bilinse de bir türlü uygulamanın iOS sürümüne dahil edilmeyen özelliğin sonunda yeni güncelleme ile uygulamaya dahile edildiği de belirtildi. Yapılan güncelleme açıklamasından sonra söz konusu uygulamanın Timeline özelliğini aldığı da ortaya çıktı.