- Bayan
Peygamber Efendimiz (s.a.v.). Cebrail (a.s.)'e suâl ettiler:
«Yâ Cebrail! Semadan inişlerinde sıkıntı*ya düştüğün, daraldığın oldu mu?»
Cebrail (a.s.) cevâb verdi:
Evet dört yerde oldu:
İbrahim aleyhisselâm ateşe atıldığı za*man arş'ın altında idim. Allahû Teâlâ «Kuluma yetiş!» dedi, hemen ona yetiştim ve O'na:
Bir ihtiyâcın var mı? dedim.
Senden bir ihtiyâcım yok.. dedi.
Hz. ibrahim. Hz. İsmail'in boynuna bı*çağı koyduğu zaman daraldım. O zaman da arş'ın altında bulunuyordum. Allah-û Teâlâ «Ku*luma yetiş» buyurdular. Ben de göz açıp kapayıncaya kadar bir zamanda yetiştim ve bıça*ğı ters çevirdim.
Uhûd Muhârebesi'nde kâfirler sizi ya*ralayıp dişinizi kırdıkları vakit, Allah-û Teâlâ buyurdular:
"Habîbimin kanına yetiş! Eğer Habîbim'in kanından bir damla düşer ise, yerden hiçbir bit*ki ve ağaç çıkarmam.»
Ben de sür'atle indim, kanını iki elimle tu*tup göğe fırlattım.
Yûsuf aleyhisselâm kuyuya atıldığı za*man Allah-û Teâlâ:
«Kulumun imdadına yetiş!» buyurdular. He*men Yûsuf'a yetiştim. Yûsuf kuyunun dibine varmadan önce ben kuyunun dibinden bir kaya çıkardım. Ve Yûsuf'u üzerine oturttum.
(Hz. İbrahim Halîlullah (a.s.) Hz. M. Sâmi)
«Yâ Cebrail! Semadan inişlerinde sıkıntı*ya düştüğün, daraldığın oldu mu?»
Cebrail (a.s.) cevâb verdi:
Evet dört yerde oldu:
İbrahim aleyhisselâm ateşe atıldığı za*man arş'ın altında idim. Allahû Teâlâ «Kuluma yetiş!» dedi, hemen ona yetiştim ve O'na:
Bir ihtiyâcın var mı? dedim.
Senden bir ihtiyâcım yok.. dedi.
Hz. ibrahim. Hz. İsmail'in boynuna bı*çağı koyduğu zaman daraldım. O zaman da arş'ın altında bulunuyordum. Allah-û Teâlâ «Ku*luma yetiş» buyurdular. Ben de göz açıp kapayıncaya kadar bir zamanda yetiştim ve bıça*ğı ters çevirdim.
Uhûd Muhârebesi'nde kâfirler sizi ya*ralayıp dişinizi kırdıkları vakit, Allah-û Teâlâ buyurdular:
"Habîbimin kanına yetiş! Eğer Habîbim'in kanından bir damla düşer ise, yerden hiçbir bit*ki ve ağaç çıkarmam.»
Ben de sür'atle indim, kanını iki elimle tu*tup göğe fırlattım.
Yûsuf aleyhisselâm kuyuya atıldığı za*man Allah-û Teâlâ:
«Kulumun imdadına yetiş!» buyurdular. He*men Yûsuf'a yetiştim. Yûsuf kuyunun dibine varmadan önce ben kuyunun dibinden bir kaya çıkardım. Ve Yûsuf'u üzerine oturttum.
(Hz. İbrahim Halîlullah (a.s.) Hz. M. Sâmi)