- Katılım
- 10 Nisan 2019
- Mesajlar
- 6,434
- Tepkime puanı
- 10
- Yaş
- 33
- Konum
- İstanbul
- Cinsiyet
-
- Bay
- Takım
- Beşiktaş
Bölgesel yağlanmanın sorumlusu kim?
Vücudun bazı bölgeleri bazı zamanlar diğer bölgelere göre daha çok yağlanır. Örnek olarak parmaklar şişmanlamaz lakin göbek dediğimiz yerler şişmanlanır, Peki ya neden ? Bunu hiç merak ettiniz mi?
Uzmanlar bu yağlanmaların sebebinin hormonlarla, yada genetik nedenlerle olabileceğine dikkat çekiyor.Yağ oranı yüzde 25’i geçince tehlike çanları çalmaya başlar
Yağ hücreleri aslında bilinenin tam aksine insan vücudu için çok önemli hücrelerdendir. Tıpkı akciğerlerimiz, kalbimiz, beynimiz gibi. Vücudumuzda özellikle Vitamin A, D, E, K’nın depo yeridir. Vücut ısılarını ayarlayan hücreler yağ hücreleridir. Dışarıdan gelen darbe ve hasar verebilecek kötekleri engellemeye yarar. Bazı hormonlar ise bu hücrelerde depolanmaktadır. Yağ dokuları mutlaka % de 25’inden fazla olursa kal ve damar hastalıkları için tehlike arz edebilir. Yağ hücreleri vücutta bazı bölgelere dağılır ancak bazı bölgelere haddinden daha fazla dağılır. Bu hücrelerin nereye ne kadar dağılacağı ise hormon-el dengelerle yani genetik olarak belirlenir.
Bel çevresindeki yağlanma, basen çevresindeki yağlanmaya göre daha risklidir.
Genel olarak insanda iki tür bölgesel yağlanma görülmektedir. . Bel çevresindeki yağlanmalar ve basen bölgesindeki yağlanmalardır. Bel çevresindeki yağlanmalar sağlık açısından daha risklidir. Çünkü buradaki yağlanmalar iç organlara daha yakındır.
Hormon-el düzensizlik yağlanmayı etkiler.
Bölgesel yağlanmalarda genetiğin yanı sıra hormonların dengesizliğinin de etkisi vardır. Bel çevresi kalın olanlarda insülin hormon yüksekliği mevcuttur. . İnsülin bizim pankreasımızdan salgılanan ve yediğimiz yiyeceklerle vücudumuza giren şekeri hücre içine sokularak kullanılmasını sağlayan hormondur.