Alevi İken Sunnileşen Bülent Ecevit - Sunni İken Alevileşen Aşık Mahsuni Şerif

ÇAĞLAR

Forum Üyesi
Katılım
21 Ekim 2025
Mesajlar
50
Tepkime puanı
5
Konum
İstanbul
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Beşiktaş
images

ALEVİ İKEN SUNNİLEŞEN BÜLENT ECEVİT. 1925-2006.
Eski Başbakan olan Bülent Ecevit'in de atalarının Dersim'den Alevi Kürt olarak Kastamonu Daday'a gidip oraya yerleştiği ve orada yıllar sonra tamamen Sunnileşerek Türkleştiği belli oldu. Türk siyasetinin çok önemli isimlerinden biri olan ve Kıbrıs Fatihi olarak anılan "Karaoğlan" lakaplı Ecevit'in kökenleri ve geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak da onun siyasi duruşunu anlamamıza katkı sağlar.
images

SUNNİ İKEN ALEVİLEŞEN AŞIK MAHSUNİ ŞERİF. 1939-2002.
Büyük Halk Ozanı Aşık Mahsuni Şerif aslen Kahraman Maraş'ın Berçenek köyündendir. Orada çok içki içtiğinden dolayı Sunni olan akrabaları ve çevresi tarafından dışlandığı için gidip oradaki Alevi olan komşularıyla dost olup onların sayesinde yükselmiştir. Ondan sonra zamanla iyice Alevileşmiştir.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Uğur Ağdaş - evden eve nakliyat - Girne Psikolog - kumaş kesim makinesi - SS Market - Muğla Web Tasarım - flash usdt
elektronik sigara - deneme bonus - Jigolo arkadaşlık ajansı