Otizmli Her Bireye Bir Sosyal Hizmet Danışmanı Görevlendirilecek

rasim89

Forum Üyesi
Katılım
25 Mart 2023
Mesajlar
258
Tepkime puanı
2
Konum
Ankara
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Gençlerbirliği
whatsapp-image-2024-03-27-at-14-26-39.jpeg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu olan her aile için bir sosyal hizmet danışmanı görevlendirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı , otizmli bireyler ve aileleri için ‘Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli’ni hayata geçireceklerini belirtti. Bu modelle, otizmli çocuğu olan her aile için bir sosyal hizmet danışmanı görevlendireceklerini ifade etti. Bakan Göktaş, Afyonkarahisar İl Müdürlüğünde düzenlenen “Otizmli Bireyler ve Aileleri İçin Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Tanıtım Toplantısı”nda otizmli bireylerin ve ailelerinin hayatlarına dokunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorlukları anlayarak destek olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

whatsapp-image-2024-03-27-at-14-26-40-1.jpeg


Otizm Destek Modelinin Detayları​


Bakan Göktaş, otizmli bireyler ve ailelerine verecekleri destek modeli hakkında detaylı bilgi verdi. Bakanlık bünyesinde her aile için bir sosyal hizmet danışmanı görevlendireceklerini ve bu danışmanların ailelerle belirli aralıklarla iletişim halinde olacaklarını açıkladı. Danışmanların, otizmli bireylerin gereksinimlerine ve ailelerin ihtiyaçlarına yönelik destek sağlayacaklarını belirtti. Bakanlık olarak otizmli bireylerin erken tanısı ve müdahalesinin önemini vurgulayan Göktaş, her ailenin özel gereksinimlerini dikkate alarak hizmet verdiklerini ifade etti. Otizmli bireylere yönelik ulusal eylem planları çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bu alandaki çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini belirtti.

Otizmli Bireylere Destek ve Toplumsal Katılım​


Bakan Göktaş, otizmli bireylerin toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamak ve destek olmak amacıyla yeni modeller geliştireceklerini söyledi. Otizmli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için hizmetlerini sürekli olarak gözden geçirip geliştireceklerini ifade etti. Toplumun her kesimini kucaklayan ve engelli bireylere eşit fırsatlar sunan politikaları hayata geçirmeye devam edeceklerini vurguladı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş