Apple, eski iOS işletim sistemlerinin bir süre sonra imzalarını kapatıyor. Eski işletim sistemlerine desteğin kesilmesinin ardından, güvenlik ve Jailbreak gerekçesi ile Apple’ın eski sürümlere geçişi kapattığını biliyoruz. Böylelikle kullanıcıların desteği kesilmiş olan işletim sistemlerine dönmeleri tamamen engellenmiş oluyor.
Fakat dün yaşanan olay, Apple’ın çok uzun süre önce kapattığı işletim sistemi imzalarının bir kez daha açmasına neden oldu. Çok eski iOS sürümlerinin bile hem yükleme dosyaları hem de imzaları yeniden açıldı. Bu sayede kullanıcıların eski iOS işletim sistemlerine dönmeleri mümkün hale geldi. Apple bu gibi bir adımı neden attı derken, detaylar bugün ortaya çıktı.
Fakat bu süreçte eski sürümlere dönmek için yüklemeleri yapan kullanıcılar, istediklerini almış oldu. Her ne kadar imzalar hemen yeniden kapatılmış olsa da hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesinin geri dönüşleri gerçekleştirebildiği belirtiliyor. Yapılan yanlışlıkla ilgili olarak markadan ise bir açıklama gelmedi. Bilgiler Apple’a yakın kaynaklar tarafından verildi. Apple’ın açıklaması gelecek olursa haberimizi bu açıklamaya göre güncelleyeceğiz.
Fakat dün yaşanan olay, Apple’ın çok uzun süre önce kapattığı işletim sistemi imzalarının bir kez daha açmasına neden oldu. Çok eski iOS sürümlerinin bile hem yükleme dosyaları hem de imzaları yeniden açıldı. Bu sayede kullanıcıların eski iOS işletim sistemlerine dönmeleri mümkün hale geldi. Apple bu gibi bir adımı neden attı derken, detaylar bugün ortaya çıktı.
Apple Yanlışlıkla Eski Sürüme Dönüşleri Açtı
iPhone yavaşlatma olayından dolayı eski işletim sistemlerinin yükleme dosyalarının ve imzalarının açıldığı düşünülüyordu. Fakat bugün ortaya çıkan bilgilere göre eski işletim sistemlerine dönüşün mümkün hale gelmesinin nedeninin tam bir yanlışlık olduğu ortaya çıktı. iOS 10’dan iOS 6 serilerine kadar eski sürümlerin yükleme dosyalarının ve imzaların yanlışlıkla yeniden açık hale getirildiği ve hemen sonrasında da bu sürümlerin yükleme dosyalarının ve imzalarının yeniden kapatıldığı açıklandı.Fakat bu süreçte eski sürümlere dönmek için yüklemeleri yapan kullanıcılar, istediklerini almış oldu. Her ne kadar imzalar hemen yeniden kapatılmış olsa da hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesinin geri dönüşleri gerçekleştirebildiği belirtiliyor. Yapılan yanlışlıkla ilgili olarak markadan ise bir açıklama gelmedi. Bilgiler Apple’a yakın kaynaklar tarafından verildi. Apple’ın açıklaması gelecek olursa haberimizi bu açıklamaya göre güncelleyeceğiz.