iOS 11 işletim sisteminin yeniliklerini sunmaya devam ediyoruz. Özellikle iOS 11 işletim sisteminin herkese açık beta sürümünün yayınlanmasının ardından yenilikler ardı ardına ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak yeni seri işletim sisteminin sadece iPhone ve iPad serilerinde yenilikler getirmediği ortaya çıktı. Yeni işletim sistemiyle beraber kullanıcılara artık AirPods yenilikleri de sunuluyor. Her ne kadar AirPods kulaklıkların yazılımları farklı olsa da iOS 11 işletim sistemiyle beraber AirPods kulaklıkların kontrol sistemleri değişiyor. Peki AirPods kulaklıklarına neler ekleniyor? Yeni işletim sistemiyle beraber kulaklıklar nasıl kontrol edilecek? Bakalım.
Artık kontrol merkezi üzerinden kulaklıkların çift tıklama ile nasıl hareketler yapabileceğini seçebiliyorsunuz. Mesela artık kulaklıklara çift tıkladığınızda sonraki şarkıya geçme, önceki şarkıya geri dönme gibi birçok işlemi de yapabiliyorsunuz. Yeni işlemlerin eklenmesiyle beraber daha işlevsel hale gelen kulaklıkların, kontrol sistemi de değiştirilebiliyor. Yani isterseniz sağ kulaklığa çift tıklama özelliğini açık konuma getirebiliyorsunuz, isterseniz bu özelliği sol kulaklığa aktarabiliyorsunuz.
iPhone ve iPad cihazları üzerinde yer alan AirPods uygulamasından yapabileceğiniz ayarlamalar beraber kulaklıkları kişisel kullanımınıza göre ayarlamanız mümkün. Tüm bu özellikler bir yana artık yeni işletim sistemiyle beraber bağlantı sorunları ve benzeri sıkıntılarında önüne geçildiğini söylemek gerekiyor. Daha sağlıklı bir bağlantı ve performans iyileştirmeleri de yine yeni işletim sistemiyle beraber sunuluyor.
iOS 11 ile AirPods Kulaklıklara Gelen Yeni Özellikler
Yeni işletim sisteminin herkese açık beta sürümünde ortaya çıkan değişiklik sayesinde kulaklıkların, kontrol sistemi düzenlenebiliyor. Şöyle ki şu an için standart kullanımda kulaklıkların iki kez dokunmayla Siri sanal asistanının açıldığı, bunun dışında müzik çaları açıp kapatabiliyorsunuz. Mevcut sistemde kullanılan çift tıklama özellikleri sabit özelliklerdi. Şimdi ise yeni mobil işletim sistemi sayesinde bu sistem daha da detaylanıyor.Artık kontrol merkezi üzerinden kulaklıkların çift tıklama ile nasıl hareketler yapabileceğini seçebiliyorsunuz. Mesela artık kulaklıklara çift tıkladığınızda sonraki şarkıya geçme, önceki şarkıya geri dönme gibi birçok işlemi de yapabiliyorsunuz. Yeni işlemlerin eklenmesiyle beraber daha işlevsel hale gelen kulaklıkların, kontrol sistemi de değiştirilebiliyor. Yani isterseniz sağ kulaklığa çift tıklama özelliğini açık konuma getirebiliyorsunuz, isterseniz bu özelliği sol kulaklığa aktarabiliyorsunuz.
iPhone ve iPad cihazları üzerinde yer alan AirPods uygulamasından yapabileceğiniz ayarlamalar beraber kulaklıkları kişisel kullanımınıza göre ayarlamanız mümkün. Tüm bu özellikler bir yana artık yeni işletim sistemiyle beraber bağlantı sorunları ve benzeri sıkıntılarında önüne geçildiğini söylemek gerekiyor. Daha sağlıklı bir bağlantı ve performans iyileştirmeleri de yine yeni işletim sistemiyle beraber sunuluyor.