Roka Salatası Tarifi

Faruk

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
8,808
Tepkime puanı
25
Roka salatası tarifi


Roka salatası tarifi, kış mevsiminin gelmesiyle beraber en çok aranan tariflerden biri haline geldi. Özellikle balığın yanında tüketilen roka salatasının sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor. Roka salatası tarifini henüz denemediyseniz sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz roka salatası tarifine göz atabilirsiniz. İşte roka salatası tarifi...


Roka salatası tarifi yapımı oldukça basit ve sağlıklı salata tarifleri arasında ilk sırada yer alıyor. Yaz kış salata tüketmeyi seviyorum diyorsanız özellikle kış mevsiminde roka salatası tarifini deneyebilirsiniz. Sağlığımıza faydaları açısından geniş bir yelpazeye sahip olan roka salatası tarifini henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz roka salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Roka salatası tarifi

Malzemeler:

- 1 demet roka
- 2 dal taze soğan
- Tanelenmiş nar
- 2 tane domates
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Tuz

Servis önerisi: Üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.


Roka salatası nasıl yapılır ?

Demet halindeki rokayı tek tek parçalara ayırıp iyice yıkayın. Daha sonra elinizle rokaları parçalayın. Parçalamış olduğunuz rokaları salata kabının içerisine alın. Sonrasında 2 adet domatesi dilimleyip salatanın içerisine ekleyin. Dilimlemiş olduğunuz soğanı ve tanelere ayırdığınız narı da salatanıza ekleyin. Damak zevkinize göre roka salatası tarifinin içerisine limon, nar ekşisi ve tuz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Balığın yanında roka tüketenler dikkat!

Roka salatası özellikle balık yemeklerinin yanında tüketilmektedir. Ancak uzmanlar balık yemeklerinin yanında roka tüketilmesini önermiyorlar. Halk arasında 'kemik erimesi' olarak bilinen osteoporoz, tedavi edilmediğinde omurga, kalça ile el bileklerinde ciddi kırıklara ve şiddetli ağrılara neden olabiliyor. Bu yüzden kemik kaybına yol açan faktörlerden kaçınmak çok önemli. Bunun bir yolu da balığın yanında roka yememek! Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, rokanın içeriğinde bulunan yüksek demirin balıkla birlikte yendiğinde kalsiyumun emilimini azalttığı uyarısında bulunarak "Dolayısıyla özellikle kılçığıyla birlikte tüketilebilen küçük balıklardaki kalsiyumun vücut tarafından kullanılması için yanında roka yememeye özen gösterin" diyor.
 

Benzer konular

Nutella

Harbi Üye
Bayan Üye
Özel Üye
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
9,432
Tepkime puanı
8
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray
Paylaşım için teşekkürler Linux.
 

MisGibi

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
1,881
Tepkime puanı
15
Takım
Galatasaray
roka nar muhteşem uyumlu. iyi bir içerik olmuş teşekkürler
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş