Omicron’un ardından dünyayı tehdit eden çifte varyat: Delmicron nedir? Omicron’dan farkı nedir? Delmicron’un belirtileri nelerdir?

DramaCode

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
1,786
Tepkime puanı
1
Omicron’un ardından dünyayı tehdit eden çifte varyat: Delmicron nedir? Omicron’dan farkı nedir? Delmicron’un belirtileri nelerdir?

Türkiye de dahil olmak üzere, dünya genelinde artan Omicron vakaları üçüncü ve dördüncü bir Covid-19 dalgası olasılığına ilişkin endişeleri artırdı. Uzmanlar, bu yeni varyantın doğasını anlamak için hala mücadele ederken, Delmicron adlı çifte bir varyant ortaya çıktı. Bilim insanları, Delta ve Omicron adlarının birleşimi ile adı oluşturulan bu türün, ABD ve Avrupa'daki Covid-19 tsunamisinden sorumlu olduğuna açıkladı. Delmicron adından anlaşılabileceği gibi hem Delta varyantı hem de Omicron varyatının çeşitli özelliklerini taşıyor ve ciddi hastalığa neden olabileceği düşünülüyor. Peki Delmicron nedir ve nasıl ortaya çıktı? Delmicron varyantı hangi semptomlara neden oluyor? Delmicron'un Omicron varyantından farkı nedir?

Rdo9WZJBJ0-bPojBZeM-Zg.jpg

Öncelikle Delmicron, Alfa, Beta, Gama ve diğerleri gibi corona virüsün mutasyona uğrayan yeni bir varyantı değil, mevcut iki varyantın birleşiminden oluşuyor (Delta ve Omicron). Özellikle batıda hızlı bir şekilde yayılıyor.
1A0zQfqe50K0uNE2J1npVw.jpg

Delta varyantı, Nisan ortasından Haziran ortasına kadar küresel çapta dünyaya hakim oldu ve milyonlarca can alan ikinci corona virüs dalgasından sorumluydu.
R0xTidpT10-AXp3mqTN2Og.jpg

Delta varyantı ciddi semptomlara yol açmasıyla ve hastaneye yatış riskini artırması ile büyük çapta bir mücadele başlattı. Varyantın ayrıca, enfeksiyon sonrası beyin sisi, kas ağrıları ve saç dökülmesi gibi uzun vadeli semptomlara da yol açtığı görüldü.
nbelG59-Z0CLRtcfDId3yA.jpg

İlk kez Güney Afrika, geçen ay tespit edilen Omicron varyantına ilişkin ilk veriler ise Delta varyantına göre daha hafif semptomlara neden oluyor. Araştırmacılar, oldukça bulaşıcı olmasına rağmen ciddi semptomlara nadiren yol açtığını ve hastaneye yatış riskinin daha düşük olduğunu art arta gelen çalışmalarla gösterdi.
8erkbCWmukK-mEP8wIMYLA.jpg

Ancak uzmanlar, Omicron varyantının doğal enfeksiyon ve aşıların sağladığı bağışıklığı geçebileceğine inanıyor. Omicron enfeksiyonunun en sık görünen semptomları arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk yer alıyor.
hUr79qMlh0ew3lO1CtE3Fw.jpg

Omicron durumunda, Delta varyantında olduğu gibi koku ve tat kaybı sıklıkla görülmüyor. Hindistan’dan Dr. Shashank Joshi, Times of India'ya verdiği demeçte, "Delmicron, Delta ve Omicron'un Avrupa ve ABD'de yükselişinin ardından ortaya çıktı. Delmicron'un hem Delta hem de Omicron'un başak proteinlerinin bir bileşimine sahip çifte bir varyant" dedi.
RWcSvwy6qk6wwaYqqcbbhg.jpg

Diğer taraftan Delmicron, corona virüsün Delta ve Omicron versiyonlarının birleştirilmesiyle oluşturulduğundan, son derece bulaşıcı ve şiddetli semptomlara neden olma potansiyeli olduğu düşünülüyor.
V7ox7bP6YkixtL0CSBbjHw.jpg

Ancak, çifte varyantın doğası hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için daha fazla çalışmaya gerek duyuluyor.
vmD6dRuIXkqkBJlvNA-tWw.jpg

Semptomlar söz konusu olduğunda, Delta ve Omicron'un bir kombinasyonu olan Delmicron enfeksiyonu, ana varyantlarıyla aşağı yukarı aynı semptomu gösterme eğiliminde… Delta ve Omicron’un ortak semptomları arasında şu belirtiler yer alıyor:
VJwhlMMupU2bvmkmgaG-Vw.jpg

-Boğaz ağrısı
c6JwHKstWUW8klonFx8Frg.jpg

-Kalıcı öksürük
naKppWAAbkGpDoO-5XRnlg.jpg

-Baş ağrısı
028b-HEcZ06uh6ujwB56sw.jpg

-Tat veya koku alma duyusunda değişiklik
fPil7IoJ_EiPOGH_bO_vlQ.jpg

-Burun akıntısı
9TMHSlQI0EWeO9Z2E-TPkw.jpg

-Yüksek ateş
 

sanemm

Forum Üyesi
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
903
Tepkime puanı
0
Takım
AlanyaSpor
Paylaşım için teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş - genel forum - webp converter