Öfkeyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Nutella

Harbi Üye
Bayan Üye
Özel Üye
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
9,432
Tepkime puanı
8
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray

Öfkeyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Öfke genellikle ikincil bir duygudur.
Öfkenin altında başka duygular yatar ve öncelikle bu duyguların farkedilmesi önem taşır. Örneğin incinmişlik duygusu kendisini öfke olarak gösterebilir; ya da korkular da öfkeyi ortaya çıkartabilir. Babamıza duyduğumuz öfke, onun bizi kırmış olması, yaralaması olabilir; veya partnerimize duyduğumuz öfke, onu kaybetme korkusunun bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. İnsanlar genellikle bu birincil duygularıyla yüzleşmekten çekindikleri ve onları maskelemek istedikleri için öfkeyi kullanırlar. Bu duyguları farketmediğimiz takdirde, bunların nedenlerini anlayamayız, başkaları tarafından anlaşılamayız ve daha fazla öfkelenebiliriz.

Durum değil, onu değerlendirme şeklimiz öfkeye neden olur.
İnsanların bir durumu veya olayı değerlendirme şekli birbirinden farklıdır. Bir restoranda garson kahve siparişi vermenize rağmen çay getirdiğinde, bu duruma oldukça öfkelenen insanlara rastlarız; öte yandan bazıları ise bu durumda hiç öfkelenmez ve hatanın düzeltilmesi onun için yeterli olur, hatta bazıları çayını içmekten keyif alır. Bu farklılık genellikle insanların olaylara nasıl baktığı, durumu nasıl algıladığıyla ilişkilidir. Yani birimiz, garsonun suçlanması ve cezalandırılması gerektiğini düşünerek öfkelenebilir, bu öfke sonucunda da garsonla kavga edebiliriz. Bir diğeri ise olayı büyütülmeyecek bir şey olarak gördüğünde öfke hissetmeyecek ve herhangi bir başka olumsuz olay gerçkeleşmeyecektir. Dolayısıyla durumu nasıl algıladığımız duygularımızda etkili olur. Bu nedenle öfkeyi kontrol etme çalışmalarında, bakış açısı ve düşünceler üstünde çalışmanın etkili olduğu bilinir.
 

Benzer konular

MisGibi

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
1,881
Tepkime puanı
15
Takım
Galatasaray
Değerlendirme şekli kolay kolay değişmiyor
 

MisGibi

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
1,881
Tepkime puanı
15
Takım
Galatasaray
Değişse zaten öfke olmaz o. Teşekkürler paylaşım için
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş - genel forum - webp converter