Tanıtım İç Mimarlık Nedir?

vortex1

Forum Üyesi
Katılım
2 Ekim 2021
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Takım
Beşiktaş
İç mimarlık, bir mekânın içini insanlar için işlevsel ve estetik olarak en iyi şekilde tasarlayan meslek dalıdır. İç mimar, bir mekânın içine ve işlevselliğine odaklanır. İç mimari, evler, ofisler veya diğer iç mekanlar gibi çeşitli alanların içini oluşturmak, restore etmek veya yeniden tasarlamak için sanat ve bilimi harmanlar. İç mimarlar, bir yapıyı yeniden inşa etmek veya yenilemek için müteahhitler ve inşaat teknisyenleri ile birlikte çalışırlar.

genellikle mekânın iç yapısını değiştirerek, iç ortamların inşasında veya yeniden inşasında büyük rol oynar. Güvenli ve yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturmak için bina yapısını dikkate almak zorundalar ve tüm projelerine mimari tasarım analizini dahil ederler.

Nasıl İç Mimar Olunur?

İç mimar olabilmek için bir üniversitenin iç mimarlık bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Son yıllarda iç mimarlık mesleğinin artmasıyla birlikte birçok üniversitede de iç mimarlık bölümü açılmıştır. Bu bölümden mezun olarak iç mimar olarak mesleğinize.

Mezun olduktan sonra bu sektörde deneyimli mimarların yanında çalışıp yeterli tecrübe ve çevreyi kazandığınızda isterseniz kendi iç mimarlık ofisinizi rahatlıkla açabilirsiniz. Kendi ofisini açmak her mimarın hayalidir fakat bir iç mimarlık ofisi açmak için gerçekten çok iyi tecrübe kazanmış olmanız gerekir aksi takdirde sıfırdan başlayıp ofis açmaya kalkarsanız başarısız olmanız kaçınılmaz olabilir. İç mimarlık ofisi açarken düşünmeniz gereken başka bir konu ise masraflardır. Ofisinizi açmadan önce yapacağınız masrafları iyice planlayıp kendinize bir bütçe belirlemelisiniz. Aslında iç mimarlık ofisi açmanın normal bir ofis açmaktan pek farkı yoktur. Ofis kiranız, mobilyalarınız, kullanacağınız bilgisayarlar ve hatta bilgisayarda kullanacağınız yazılımlar ilk akla gelen masraflardır. Ofisini açtınız, her şeyiniz hazır! Bitti mi? Tabii ki de hayır. Her sektörde olduğu gibi iç mimarlık sektöründe de oldukça fazla rakibiniz bulunmaktadır. Tanınırlığınızı arttırmanın en yolu ise reklam çalışmaları ve çevrenizdir.

 

Benzer konular

Dayı

Harbi Üye
Özel Üye
Forum Üyesi
Katılım
13 Mart 2022
Mesajlar
11,276
Tepkime puanı
6
Siteyi beğendim, başarılar...
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş - genel forum - webp converter