Erkek Kısırlığında Mucize Tedavi: ROSİ

RebeL

Forum Üyesi
Katılım
21 Mart 2019
Mesajlar
129
Tepkime puanı
0
Takım
HataySpor
Kişiye özel tedavi felsefesi
Son yıllarda kullanılan Round Spermatid Enjeksiyonu, kısaca ROSI yöntemi, olgun spermi bulunmadığı için baba olamayan erkeklere yeni umut oldu. Özel bir elektrofüzyon cihazı aracılığı ile uygulanan yöntem, Prof. Dr. Yücel Karaman ve ekibi tarafından İstanbulda yer alan Brüksel Tüp Bebek Merkezinde kişiye özel tedavi felsefesi kapsamında, olgun ve hareketli spermi bulunamayan erkekler için başarıyla uygulanıyor.
Çocuk sahibi olmanın önündeki engel kalkıyor
İnfertilite (kısırlık) sorunu yaşayan erkeklerin çocuk sahibi olmalarının önündeki en büyük engel menide olgun sperm hücresi bulunamamasıdır. Azospermi olarak adlandırılan bu durumda uygulanan ilk yöntem cerrahi operasyonla testislerde sperm aranması (Mikro Tese) olmaktadır ; testiste sperm bulunması durumunda tüp bebek tedavisi ile azospermi sorunu yaşayan erkekler baba olabiliyorlar. Aksi durumda hiç olgun spermi bulunmayan erkekler çocuk sahibi olamıyordu.
yepyeni bir çözüm
Brüksel Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Yücel Karaman, Japon bilim adamı Prof. Dr. A. Tanakanın geliştirdiği ROSİ adı verilen yöntemin azospermi sorunu yaşayan, menisinde ve testislerinde olgun ve hareketli sperm hücresi bulunmayan erkekler için umut olduğunu belirtiliyor. ROSİ yöntemi, Mikro Tesede olgun sperm bulunamadığı durumda yeni bir çözüm olarak değerlendiriliyor. Testiste bulunan olgun olmayan, yuvarlak spermatid adı verilen öncü sperm hücreleri kullanılarak gerçekleştirilen yöntem azospermi sorunu yaşayan erkeklere kendi hücreleriyle çocuk sahibi olabilmeleri için son çare olarak uygulanabiliyor. Burada elektrik aktivasyonu (elektrofüzyon) yöntemiyle aktive edilen yumurtalar içerisine öncül yuvarlak sperm hücreleri enjekte edilerek embriyo ve gebelik elde edilebiliyor.
Japon Teknolojisi Nasıl Katkı Sağlıyor?
Tese işlemi ile azospermi vakalarının büyük bir kısmından öncül yuvarlak sperm hücreleri elde edilebiliyor; fakat elde edilen bu hücreler döllenme sağlamak için yeterli kapasiteye sahip değil. ROSİ yöntemi kapsamında, TESE ile elde edilen yuvarlak öncül sperm hücreleri, yumurta içine verilmeden önce özel birtakım süreçlerden geçirilerek, yumurta elektrik aktivasyonu (Elektrofüzyon) sürecine sokulup bölünme ve embriyo elde edilmesi sağlanıyor.
'Hiç şans yok' devri bitiyor!

Prof. Dr. Yücel Karaman, bu tedavi teknolojisi ile olgun sperm hücresi olmasa dahi yuvarlak öncül hücre bulunabilmesi durumunda, elektrik aktivasyonu ile sağlıklı gebelik sağlanabilme ihtimalinin azospermi vakaları için umut vaad eden bir seçenek sunduğunu belirtiyor. 39 yıllık Avrupa tecrübesinin ardından İstanbulda kurucusu olduğu Brüksel Tüp Bebek Merkezinde çalışmalarına devam eden, yardımcı üreme tedavileri alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Yücel Karaman daha önceden hiç şansı olmadığı düşünülen erkekler için ROSI yöntemi ile %60 oranında döllenme, %10 oranında gebelik şansı sunulduğunu ve bu yöntemle ilk gebelik sonuçlarını aldıklarını belirtiyor.
 

HarbiMekân

Kurucu Admin
Harbi Üye
Katılım
13 Mart 2019
Mesajlar
8,225
Tepkime puanı
229
Konu uygun kategoriye taşınmıştır.
Teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş