Faruk

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
8,725
Tepkime puanı
25
Kulak deldirme fiyatı 2021 ağustos ayı itibarı ile, 25 - 60 TL arasında değişiyor. Ancak, kulak deldirmek sağlıkla ilgili bir işlem olduğu için mutlaka eczane gibi hijyenik bir ortamda yaptırılmalıdır. Eczane kulak deldirme fiyatı hakkındaki detayları birlikte inceleyelim:

Eczaneler Kulak Deler Mi?​

Tanıdığım eczanelere sordum ve bu işlemi hepsinin yapmadığını gördüm. Kulak deldirme yerleri arasında, bu işlem için yeterli eczanelere gitmelisiniz. Kulak deldirme fiyatı, ortalama olarak 25 ile 60 TL arasında değişmekle birlikte, bazı yerler bunu çok daha ucuza yaptığını söyleyebilir. Böyle yerlere şüpheyle yaklaşmalı, kuaför vb. yerlerde yaptırmaktansa iğneyle kulak deldirme fiyatı konusunda çok ucuza kaçmamalı ve eczaneleri tercih etmelisiniz.

Kulak deldirme sonrası oluşabilecek küçük kanama vb. durumlarda, eczacılar çok hızlı ve etkili müdahale edebilir. Ancak kulak deldirme işlemi anlık bir işlem olduğundan, böyle şeylere genellikle gerek olmaz. Steril bir ortamda içiniz rahat ederek kulak deldirme işlemi yapabilirsiniz.

Kulak deldirme sonrası hangi krem kullanılır diye merak ediyorsanız, enfeksiyon (iltihap) oluşması riskine karşı antibiyotik içerikli kremler kullanmanızı öneriyoruz. Bu konuda eczacınız size en güncel ve cilt tipinize uygun kremleri (ya da merhem) önerecektir.

Her Eczane Kulak Deler Mi?​

Her eczane maalesef kulak delmiyor. Bunu öğrenmek için, eczanenize danışmalısınız. Bazı eczaneler, kendisi yapmasa bile, tanıdığı ve sizin de güvenebileceğiniz başka eczaneleri tavsiye edebilir.

Eczanede Kulak Deldirmek Yasak Mı 2021​

Eczanede kulak deldirmek yasak şeklindeki söylentiler gerçek değildir. Eczanelerde güvenle kulak deldirebilirsiniz.

Kulak Deldirme Yerleri​

Kulak delim yerleri, aşağıdaki gibidir:
  • Eczane
  • Güzellik Merkezi
  • Estetik Merkezi
  • Kuyumcu
Burada dikkat etmeniz gereken, kulak deldirdiğiniz yerde tek kullanımlık iğne ile işlem yapılması ve hijyen koşullarına dikkat edilmesi.

Kulak deldirmek kaç TL, ekonomik koşullar göz önüne alındığında çok önemlidir ancak 5 - 8 TL arası değişen, merdiven altı tabir edilen yerlerde kulak deldirme işlemi yapmanız, sağlığınız açısından tavsiye edilmez.

Kuyumcuda Kulak Deldirme Fiyatı 2021​

  • Kuyumcuda kulak delim fiyatları, eczanelere göre biraz daha pahalı olabilmektedir. Sorduğum güzellik merkezleri, 40 ile 100 TL arası fiyatlar verdi. Siz de, mutlaka değişik kuyumculardan fiyat alın ve kullandıkları cihazları sterilize edip etmediklerini sorun.

Kulak Delim Yerleri​

Kulağınızı deldirmeyi düşünüyorsanız, kulak üzerinde deldirebileceğiniz belirli noktalar vardır. Bunlar da aşağıdaki gibidir:


  • Kulak memesi (Lobes): Yumuşak ve acıtmayan bir bölgedir. Burada sinir uçları da o kadar yoğun olmadığı için daha rahat deldirebilirsiniz.
  • Üst Kulak Lobu: Kıkırdağa yakın mesafededir. Bu nedenle canınız alt kulak lobuna göre daha fazla yanabilir.
  • Sarmal (Helix): Kulak kıkırdağı deldirme, bu bölgede yapılır. Canınız biraz yanabilir.
  • Ön Sarmal (Forward Helix): Bu bölge sarmal ve doku karışımı olduğu için, canınız oldukça yanabilir.
  • Endüstriyel (Industrial / Scaffold): Kulağı bir uçtan diğer uca kateden bir çubuk olduğu için, kıkırdak iki noktadan delinir. Canınız oldukça yanacak.
  • İç Kıkırdak (Tragus): Bu bölüm yanak ile kulak deliği arasındaki küçük çıkıntıdır. Genellikle can yakmayan bir delim bölgesidir.
  • Anti Tragus: İç kıkırdağın karşısında bulunur. Bu bölümde de canınız pek yanmayabilir.
  • Konç (Conch): Kulak kıkırdağı tam ortasından delinir. Oldukça can yakar.
  • Dış Kıkırdak (Scapha / Flat): Tamamı kıkırdak bölgesinde yapılan bir delme işlemidir. Çok can yakar.
 

Benzer konular

MisGibi

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
1,880
Tepkime puanı
15
Takım
Galatasaray
Kıkırdak önermiyorlar. O yüzden genelde dövmeciler felan yapıyor. Keşke yapsalar da insanlar temiz yerde yapar en azından
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş