Dipliner Nedir

Merve Keskin

Bayan Üye
Forum Üyesi
Katılım
25 Aralık 2021
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Konum
İstanbul
Cinsiyet
  1. Bayan
Takım
Galatasaray
arkadaşlar herkese merhabalar dipliner nedir sorusuna cevap olabilecek bir haber yazısı buldum, sizle paylaşmak istiyorum Smile

"Dipliner ile eyeliner aynı ürün mü sorusu kadınlar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Görünüşe bakıldığı zaman ikisi arasında herhangi bir ayrım olmadığı düşünülmektedir. Dipliner nedir, nasıl sürülür? Dipliner ile eyeliner farkı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dipliner sürüm bakımından eyelinerdan daha pratiktir. Bunun yanında sürümü de çok daha kolaydır. Özellikle günlük makyajda eyeliner yerine dipliner tercih edilmektedir. Dipliner sürümü kolay olması sebebi ile net ve düzgün bir çizgi çekilmesini sağlamaktadır.

Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?

Dipliner, eyeliner gibi kirpik diplerine sürülen ve bu bölgeyi belirginleştirmeye yarayan bir makyaj malzemesidir. Dipliner isimli ürünler genelde sıvı olarak üretilmektedir. Bu ürünün uç kısmında sivri ve keçe uçlu bir düzenek bulunmaktadır.

Dipliner uç kısmındaki keçe ucu sürüş bakımından kolaylık sağlamaktadır. Diplinerın ucu keskin ve sivri olması sebebi ile çok daha kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Acemiler tarafından da kolaylık sağlaması sebebi ile sıklıkla dipliner kullanımı tercih edilmektedir.

Dipliner çoğunlukla eyeliner gibi kullanılan bir makyaj ürünüdür. Dipliner kullanımı bakımından daha kolay olduğu için daha çok tercih edilmektedir.

dipliner kullanılmadan önce şişesinin iyi bir şekilde çalkalanması gerekmektedir.

Sonrasında göz bitiminden başlayarak göz pınarına doğru net bir çizgi çizilmesi gerekir.

Dipliner ile çizgi çekmekte zorlananlar, ince uç kısmından hat üzerine minik çizgiler çekip sonrasında bu çizgileri birleştirebilirsiniz.

Dipliner İle Eyeliner Farkı Nedir?

Eyeliner ile dipliner sürekli birbirine karşılaştırılan iki makyaj malzemesidir. Aslında oldukça benzer bir yapıları bulunmaktadır.

Eyeliner fırçası dipliner fırçasına göre çok daha uzun ve bunun yanında daha yumuşak yapılıdır. Bu nedenle eyeliner sürerken fırçanın kontrol edilmesi biraz daha zor olabilmektedir.

Dipliner ucu keçe uçludur, sert olması sebebi ile kullanımı daha kolaydır.

Dipliner ucu sert olması sebebi ile noktasal uygulamalar için çok daha uygundur. Bu sebeple kirpik diplerine uygulaması çok daha kolaydır. "

kaynak: milliyet
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş - genel forum - webp converter