BioNTech'in ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den yeni varyant açıklaması

DramaCode

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
1,786
Tepkime puanı
1
BioNTech'in ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den yeni varyant açıklaması

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den yeni varyanta ilişkin açıklama geldi. Şahin, omicron varyantının aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ancak aşıların ağır hastalığa karşı korumaya devam edeceğini söyledi.

Corona virüse karşı aşıların büyük bölümü iki aşamalı koruma sağlıyor.

Covid-19'a karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni varyanta ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin omicron adı verilen yeni varyantın antikor korumasını aşsa da vücuda girdiğinde T-hücrelerinden kaçamayacağını söyledi.

Aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ifade eden Şahin, yine de hastalığın hafif geçeceğini ekledi.

Şahin, deltanın da aşılıları enfekte etmeye uyarlanmış bir varyant olduğunu hatırlattı. Aşılıların sadece hafif semptomlar gösterdiğine dikkat çekti.

Yeni varyantın T-hücrelerinden de kaçabilmeyi başardığı görülse bile bunun da aşı bağışıklığını tamamen ortadan kaldırmayacağına vurgu yaptı. Ayrıca Şahin, herkese hatırlatma dozlarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

BİONTECH AŞISI OMİCRON VARYANTINDAN KORUR MU?
 

sanemm

Forum Üyesi
Katılım
25 Eylül 2021
Mesajlar
903
Tepkime puanı
0
Takım
AlanyaSpor
Paylaşım için teşekkürler.
 
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş - genel forum - webp converter