Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Faruk

Harbi Üye
Forum Üyesi
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
8,724
Tepkime puanı
25
Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Baklink alırken nerelere dikkat etmeliyiz sorusuna cevap vermek üzere bu makaleyi kaleme almaya karar verdik. Backlinkler, SEO’nun vazgeçilmezlerinden olan ve arama motorları için belki de en önemli değere sahip SEO malzemesidir. Backlinkler alınırken, bazı kurallara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Backlinkler tıpkı atasözleri gibi bir siteyi rezil de yapar vezirde yapar. Bu nedenle doğru backlink seçimleri yapıldığında sitenize katkısı tabi ki inkar edilemez ancak, backlinklerin doğru seçilmemesi durumunda web sitenize ne kadar zarar vereceğinizi tahmin bile edemezsiniz. Google’nin son yaptığı güğncellemelerle özellikle tanıtım yazılarından alınan backlinklerin değerleri inkar edilemez şekilde görülmektedir. Google son yaptığı güncellemelerde bunu kendisi de açıklarken bariz bir şekilde görülmektedir ki diğer türlü backlinklerin bir kalıcılığı olmuyor ve web sitelerine de bir fayda sağlamıyorlar. Tanıtım yazılarından alınacak backlinkler, arama motorları tarafından doğal olarak karşılandığı için bu backlinkler tüm arama motorları için önemli olmaya devam ediyor.



Backlinklerin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Wiki backlink, tanıtım yazısı backlinki, footer backlinki, video backlinki gibi seçenekler web site sahiplerini beklerden bunlardan en etkili olanı şüphesiz ki tanıtım yazılarından alınacak olan backlinklerdir. Bunların yanında, video sitelerinden alınacak backlinklerde web site sahipleri için en akıllıca çözüm olabiliyor. Backlinkler alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar;

  • Backlinkler alınacağı yöntem itibari ile en doğal şekilde olmalıdır.
  • Backlinkler karşılıksız olarak alınmalıdır, aksi taktirde Google bu backlinklerin karşılıklı anlaşma ile alındığını fark etmektedir.
  • Backlinkler çapraz backlink sistemi ile alınabilir.
  • Mümkünse alınacak backlinkler tanıtım yazılarının içerisinde olmalıdır ve doğal olmalıdır.
  • Tanıtım yazılarında her link bir defa paylaşılmalıdır. Bir linkin fazlaca yayınlanması arama motorlarının fazlaca o siteye uğraması anlamına gelmemektedir.
 

Benzer konular

İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

Yığıntı - 8kez - kaynak mağazam - Uğur Ağdaş