dizin sitesi takipçi satın al gündem forum

Ankara Barosu avukatları, Engelliler Günü'nde basın açıklaması yaptı

ÜstaD

Özel Üye
Forum Üyesi
Katılım
16 Haziran 2021
Mesajlar
Tepkime puanı
Konum
İstanbul
Cinsiyet
  1. Bay
Takım
Tarafsız
Ankara Barosu avukatları, Engelliler Günü'nde basın açıklaması yaptı

Ankara Barosu avukatları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunmasına ilişkin Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ankara Barosuna kayıtlı avukatlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Kemal Koranel, Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, engelli bireylerin temel hak ve özgürlüklerin korunması ve doğuştan sahip oldukları onuru, saygıyı güçlendirerek toplumsal hayatta diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması gerektiğini belirtti.

Engelli bireylerin anayasadan, yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden doğan haklarının karşılanmasının sosyal hukuk devletinin gereği olduğuna işaret eden Koranel, şunları söyledi:

"Engelli bireylerin 'erişim' sorunu dışında 'ayrımcılık' sorununa da dikkat çekmek isteriz. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, tüm engellilerin insan hak ve temel özgürlüklere eşit erişim olanaklarından yoksun olmamalarını esas almış ve engelliliğe dayalı her türlü ayrımcılığın önlenmesini ve engelli bireylerin hak ve özgürlüklerini güçlendirmeyi amaçlamıştır. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi hayatın her alanında tam ve etkin uygulanarak engelli bireylerin karşılaştığı sorunlara çözümler getirilmeli ve uygulamalar hayata geçirilmelidir."

Engelli vatandaşların ve meslektaşların 'sırf engellerinden ötürü' doğrudan veya dolaylı olarak ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirten Koranel, bu durumun insan hakları sorunu olduğunu söyledi.

Koranel sözlerine şu şekilde devame etti:

"Adalete erişim açısından engelli bireylerin adliyeler özelinde karşılaştıkları en büyük sorunların başında avukat, hakim, savcı, kalem çalışanı fark etmeksizin engelli bireyler ve hakları açısından genel itibarıyla hak temelli bilinç oluşturacak eğitimin eksikliğiyle engelli bireylerin karşısındakinin vicdanıyla karşı karşıya bırakılmasıdır."

İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan Harbimekan.Com Forum, Eğlence ve Güncel Paylaşım Platformu Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Harbimekan.Com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler için info@harbimekan.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.